• 14 Ιουλίου, 2024

Έφτασε η ώρα….Την Τετάρτη οι πρώτοι πρόσφυγες στην Κρήτη

Vinkmag ad
Αφγανοί μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρία απαιτώντας να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων, Αθήνα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Αφγανοί μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παίρνουν μέρος σε διαμαρτυρία απαιτώντας να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδος και των Σκοπίων, Αθήνα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Με πολλή προσοχή κι ευαισθησία, προχωρά η διαδικασία για την υποδοχή και φιλοξενία των πρώτων δέκα οικογενειών μεταναστών στο Ηράκλειο αύριο Τετάρτη 14/6, μεταξύ των οποίων και κάποιοι πρόσφυγες.
Πρόκειται, σε αυτή τη φάση, όπως αποκαλύπτει το «Ράδιο Κρήτη» για δέκα μονογονεϊκές οικογένειες, ταλαιπωρημένες από τον πόλεμο της Συρίας που αναζητούν ένα ειρηνικό και ήσυχο περιβάλλον. Η διαδικασία θα γίνει κάτω από άκρα μυστικότητα, για ευνόητους λόγους ενώ οι άνθρωποι αυτοί θα φιλοξενηθούν για μερικούς μήνες σε μισθωμένα, από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, σπίτια στον αστικό ιστό του Ηρακλείου. Η συμφωνία που έχει υπογραφεί περιλαμβάνει τη σταδιακή φιλοξενία συνολικά 750 αιτούντων άσυλο σε 125 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα από τη μία άκρη του νησιου μέχρι την άλλη. Όπως από την αρχή επισήμαναν οι υπεύθυνοι του προγράμματος ότι “Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας για όλους, καθώς διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια των αιτούντων ασύλου και των τοπικών κοινωνιών”. Στόχος όλων είναι όχι μόνο να προσφέρουν ασφαλή στέγαση σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ένα πακέτο σημαντικών υποστηρικτών υπηρεσιών, που θα ενισχύσουν τις προοπτικές ομαλής ένταξης για όσους από αυτούς θα μείνουν στη χώρα μας. Στο πρόγραμμα, που έχει περίοδο υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2017, θα απασχοληθούν σε πρώτη φάση 45 άτομα σε όλη την Κρήτη. Φορέας υλοποίησης είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου μέσω συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο με την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός, το ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, την Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση και την Αναπτυξιακή Λασιθίου, τις δομές τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιους φορείς και την κοινωνία των πολιτών.
Η προσέλευση των προσφύγων θα αρχίσει σταδιακά και οι ωφελούμενοι θα είναι κυρίως οικογένειες.
Έγκαιρα, προβλέφθηκε η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, που θα ασχοληθεί με την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων αυτών που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, ενώ επιθυμία και πρόθεση όλων είναι το πρόγραμμα να αποτελέσει πρότυπο! Να σημειωθεί τέλος ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να ψωνίζουν με προπληρωμένες κάρτες και θα επιθεωρούνται από ειδική ομάδα που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό. Θα ελέγχονται εξονυχιστικά τα σπίτια τους όπως και οι συνθήκες διαβίωσης των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων.
ekriti.gr

Loading

  Read Previous

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

  Read Next

  35χρονη Ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και αυτοκτόνησε

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular