Έφτιαξαν γέφυρα από 104.502 πλαστικά μπουκάλια (εικόνες)
gefira

500 άνθρωποι δούλεψαν για 2 εβδομάδες

Μια διαφορετική γέφυρα ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Μπέγνκα στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας. Υπεύθυνη είναι η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania και το αποτέλεσμα μια γέφυρα από 104.502 πλαστικά μπουκάλια. Το κεντρικό μήνυμα είναι «Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» και σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης η γέφυρα έγινε διότι «Επιθυμούμε να υπάρξει περισσότερη ευαισθητοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που πετιούνται καθημερινά στα ποτάμια και στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο».

«Θέλουμε να αναγνωριστούμε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γέφυρα που δημιουργήθηκε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια» υπογράμμισε ο ίδιος και ανέφερε ότι για την κατασκευή εργάστηκαν 500 εθελοντές για δύο εβδομάδες.

Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, όμως γυναίκες που φορούν τακούνια και παιδιά χωρίς συνοδεία δεν επιτρέπονται. Η γέφυρα έχει σκάλες και φωτίζεται τη νύχτα ενώ τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες κ.ά.

n

http://www.athensvoice.gr/

n