Έγινε και αυτό: Οι επιστήμονες βρήκαν τρόπο να ανακαλύπτουν την ημερομηνία θανάτου του κάθε ανθρώπου
thanatos_anthropoi_ouranos_660

Για την έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο για να αναλύσουν τις εξετάσεις 48 ασθενών, άνω των 60 ετών.

Με τα στοιχεία που βρήκαν προέβλεψαν την πιθανότητα θανάτου μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπέρασε οριακά το 70%.

Οι ακτινογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για τους γιατρούς να μετρήσουν την υγεία ενός ασθενή, καθώς έχουν ξεκάθαρη απεικόνιση των διαφόρων οργάνων, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι αρτηρίες κτλ.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει στις ακτινογραφίες αυτές ήπιες μεταβολές στους ασθενείς αναζητώντας για επικίνδυνες ανωμαλίες. Όμως δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο πώς η μηχανή κάνει τους συσχετισμούς και μπορεί να προβλέπει τον βαθμό θνησιμότητας, όμως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με μεγαλύτερη βάση δεδομένων ο αλγόριθμος θα είναι ολοένα και περισσότερο ακριβής.

Το DNA, η καταγραφή του τρόπου ζωής, και οι εξειδικευμένες εξετάσεις αποτελούν όπλα στα χέρια των επιστημόνων, που στα επόμενα δέκα χρόνια, μιλούν για ανακαλύψεις που θα αλλάξουν όσα γνωρίζουμε γύρω από την Ιατρική.

 

 

 

 

athensmagazine.gr