Εγκατάλειψη από δήμο και την Περιφέρεια: Μήπως τα παιδιά του γυμνασίου Τυμπακίου είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;;
gimnasio_gel_timpaki_856_482_76

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης και στον Δήμαρχο Φαιστού απέστειλαν, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Τυμπακίου, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή γυμναστηρίου αλλά και η παράδοση δύο προκάτ αιθουσών διδασκαλίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Το Γυμνάσιο Τυμπακίου (Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων), απέστειλε στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Αρμουτάκη έγγραφα με κύριο θέμα το χρονίζον κτιριακό πρόβλημα του σχολείου μας, αλλά και το έλλειμμα σε αθλητικές κτιριακές υποδομές του Τυμπακίου γενικότερα. Οι μαθητές μας, λόγω της έλλειψης στεγασμένου χώρου άθλησης, αλλά και της ανεπάρκειας των υπόστεγων σκίασης, τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων έρχονται αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες (μεγάλη ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή βροχερός καιρός), με αρνητικές επιπτώσεις πρωτίστως στην υγεία και ασφάλειά τους.

Θεωρώντας επιβεβλημένη την ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων αυτών, ζητήσαμε:

1) Την άμεση παράδοση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, καθώς η καθυστέρησή τους ενδεχομένως θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης του σχολείου μας.
2) Την κατασκευή υπόστεγων περιμετρικά της περίφραξης της αυλής, έκτασης 150τ.μ.
3) Την κατασκευή υπόστεγου πλησίον του γηπέδου μπάσκετ, όπου πραγματοποιείται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
4) Την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Γυμνασίου Τυμπακίου, όπου μέχρι σήμερα πραγματοποιείται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Άλλωστε η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου θα καλύψει – εκτός των αναγκών του σχολείου – και την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας σε αθλητικές εγκαταστάσεις και θα μας αποδείξει έμπρακτα ότι η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση είναι αρωγοί, για άλλη μια φορά, σε κάθε προσπάθεια μας.

Επίσης, το σχολείο μας απέστειλε έγγραφα παρουσιάζοντας το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη και τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Γιγουρτάκη. Ζητήσαμε να μεριμνήσουν για την άμεση κάλυψη των κενών, με σκοπό τη μη επανάληψη του φαινομένου των περασμένων ετών, όπου το σχολείο μας κάλυπτε τα κενά του σε εκπαιδευτικό προσωπικό αρκετά καθυστερημένα, ή (σε κάποιες ειδικότητες) δεν τα κάλυπτε καθόλου, επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο την ήδη δοκιμαζόμενη και χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια.
Όλα τα παραπάνω συνιστούν για τον Σύλλογο Διδασκόντων αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θέματα ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ βαρύτητας, ώστε το σχολείο μας να μπορέσει να ανταποκριθεί στο βασικό του στόχο, δηλαδή την παροχή στην τοπική κοινωνία ποιοτικής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, ανάλογης με αυτή που παρέχεται στην πλειονότητα των σχολείων των μεγάλων αστικών κέντρων.

Έτσι θα ικανοποιηθεί και η απαίτηση του Συντάγματος για παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους πολίτες του Ελληνικού κράτους.