Έκαψαν το παιδί με ζεστό νερό μέχρι θανάτου στα Σκούρβουλα και το δικαστήριο τους αναγνώρισε…. ελαφρυντικά
pedoktonos-tou-thanasi1
Η 21χρονη, μητέρα του παιδιού και ο 31χρονος σύντροφός της ζεμάτισαν μέχρι θανάτου τον 3χρονο Θανάση τον Μάρτιο του 2014, στο χωριό Σκούρβουλα του Ηρακλείου
Σε ποινή κάθειρξης 20 χρόνων καταδικάστηκαν σήμερα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης δύο κατηγορούμενοι από τη Βουλγαρία, για τον θάνατο ενός αγοριού 3 χρόνων με καυτό νερό, τον Μάρτιο του 2014, στο χωριό Σκούρβουλα του Ηρακλείου.

 

Στο εδώλιο κάθισαν η 21χρονη, μητέρα του παιδιού και ο 31χρονος σύντροφός της, την περίοδο που έγινε το έγκλημα, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Τον Μάρτιο του 2014, η 19χρονη μητέρα που ζούσε με τον τότε σύντροφό της στα Σκούρβουλα, μετέφερε στο κέντρο υγείας Μοιρών, το αγοράκι της που ήταν ήδη νεκρό. Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ότι ο άτυχος 3χρόνος, είχε υποστεί βαριά εγκαύματα, τρίτου βαθμού με καυτό νερό, μέχρι θανάτου, με τη μητέρα του να ισχυρίζεται ότι του έριχνε καυτό νερό στην πλάτη για να τον βοηθήσει να κάνει την ανάγκη του.

Κατά τη σημερινή διαδικασία έριχναν ο ένας στον άλλον την ευθύνη, για το θάνατο του μικρού αγοριού. Τελικά το δικαστήριο τους καταδίκασε από 20 χρόνια κάθειρξη καθώς στην 21χρονη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και στον 31χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων όπως πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

 

 

 

 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ