Έκλεβαν τάματα απο Ιερούς Ναούς της Κρήτης…. Εξαρθρώθηκε σπείρα ιερόσυλων
tamata-eklisias

Έκλεβαν τάματα απο Ιερούς Ναούς και προσπαθούσαν να τα πωλήσουν σε κατάστημα στα Χανιά

Δεν είχαν τον…Θεό τους, δύο Έλληνες άντρες 60 και 51 ετών και μια 44χρονη γυναίκα, οι οποίοι έκλεβαν τάματα απο Ιερούς Ναούς στο νομό Χανίων.

Αναλυτικότερα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Βουλγάρω,,η 44χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από Ιερό Ναό κοσμήματα (τάματα) και διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος.

Στη συνέχεια διέθεσαν προς πώληση τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε κατάστημα της πόλης των Χανίων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κατάστημα από αστυνομικούς του Α.Τ. Κισσάμου, βρέθηκαν τα παραπάνω κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του Ιερού Ναού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οδήγησαν τους ίδιους τους συλληφθέντες στον Ιερό Ναό για να επιστρέψουν τα τάματα, κάτι που έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών απο τους κατοίκους του χωριού που ήταν παρόντες.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 25.09.2016 στον Κουρνά του Δήμου Αποκόρωνα, η 44χρονη είχε διαπράξει ακόμα μια κλοπή από Ιερό Ναό, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα (τάματα), ενώ στη συνέχεια διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 51χρονο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 44χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η 44χρονη συνελήφθη για τα ναρκωτικά, ενώ εναντίον της και εναντίον των άλλων δύο συνεργών σχηματίστηκε δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.