Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πλατεία Ελευθερίας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν για τις πολιτικές της κυβέρνησης.
agrotes timp1

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πλατεία Ελευθερίας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν την αγανάκτηση τους για τις πολιτικές της κυβέρνησης.

agrotes timp

 

Όταν το μπλοκ των διαδηλωτών έφτασε από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, είδαν τις κλούβες των ΜΑΤ να τους έχουν κλείσει τους δρόμους και να μην τους αφήνουν να κατευθυνθούν προς την Αστόρια όπου μιλά ο Πρωθυπουργός.

Τότε «άναψαν τα αίματα» μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέλιο Βοργιά και τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη να παρεμβαίνουν για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερωνυμάκης ζήτησε σεβασμό στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για δυναμική διαδήλωση και για το ότι δεν εισακούονται τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση αλλά όλα αυτά μέσα σε ειρηνικό πλαίσιο.

 

Παράλληλα, γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορέσουν να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους προς τον Πρωθυπουργό – κάτι που δεν έχει γίνει δεκτό. Επίσης ζητούν να έχουν οπτική επαφή με το σημείο όπου θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας πίσω το τρακτέρ. Όμως ούτε αυτό το αίτημα φαίνεται να εισακούεται από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, εικόνα εντελώς ασυνήθιστη και ξένη προς το Ηράκλειο.

trakter2agrotikos sil timp

Σε εξέλιξη μαζική και μαχητική πορεία των εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων στο Ηράκλειο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους του Ηρακλείουαπαντώντας μαχητικά την ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργούστην “αναπτυξιακή” φιέστα της Κυβέρνησης στο Ηράκλειο.

Η πορεία διεξάγεται εν μέσω μπλόκων της αστυνομίας πολλών γύρω από το κινηματοθέατρο «Αστόρια» (οι οδοί Αβέρωφ, Δικαιοσύνης, Δημοκρατίας είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αποκλεισμένοι) όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού.

Οι διαδηλωτές με τα μαχητικά τους συνθήματα καλούν το λαό να μην συναινέσουν με τη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας, κανένα συμβιβασμό με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας!

Οργάνωση, αγώνας  και αντεπίθεση η επιλογή μας!

21905388_1889145017768732_1682836386_n

kke kke1 kke2 kke3