ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
xamilo 2_599x418

Το νησί θα βρεθέι υπό την επίδραση ενός σπάνιου και ισχυρού για την εποχή, χαμηλού βαρομετρικού

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νησί της Κρήτης, από την Παρασκευή το μεσημέρι έως την Κυριακή νωρίς το πρωί, καθώς η περιοχή θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός σπάνιου και ισχυρού για την εποχή χαμηλού βαρομετρικού, το οποίο βρίσκεται στη Νότια Ιταλία και κινείται αργά Ανατολικά – Νοτιοανατολικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία:

Για σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου, αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από Δυτικά προς Ανατολικά, με αυξημένη συννεφιά και σταδιακά βροχές οι οποίες θα ενταθούν και θα σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα Κεντρικά, Βόρεια και Νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αυξημένη είναι η πιθανότητα πιθανότητα για εμφάνιση υδροστρόβιλων ή ανεμοστρόβιλων σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Κατά τη διάρκεια των φαινομένων, αναμένεται να παρατηρηθεί σημαντική ενίσχυση των ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, έως και 5 με 7 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία και μάλιστα τα φαινόμενα θα ενταθούν περεταίρω, με αποτέλεσμα να πέσουν μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ενώ παραμένει η πιθανότητα υδροστροβίλων ή ανεμοστρόβιλων, σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου, αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας, ωστόσο νωρίς το πρωί θα συνεχιστούν με ηπιότερη ένταση οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το μεσημέρι ωστόσο, θα επέλθει σημαντική βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι σκοπεύετε να κινηθείτε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, καλό είναι να αποφύγετε διαδρομές που συναντούν ποτάμια. Επίσης, όσοι ασχολείστε με θαλάσσια σπορ, ψάρεμα ή άλλες δραστηριότητες που γίνονται στην ύπαιθρο, καλό είναι να αποφύγετε κάθε δραστηριότητα από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Τέλος, σε περίπτωση που βρεθείτε υπό την επίδραση έντονων καιρικών φαινομένων, καλό είναι να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

 

www.xalazi.gr