Έκτακτο: Μακάβριο εύρημα βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου
limenikos

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα έχουν βρεθεί οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου.

 

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν οι λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου το μεσημέρι της Δευτέρας και κατόπιν τηλεφωνήματος στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου από εργαζόμενη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης για εντοπισμό οστού.

Το εύρημα σύμφωνα με τις πληροφορίες εντοπίστηκε στην γλίστρα της προβλήτας 6 στην περιοχή του Καρνάγιου. Πρόκειται για τμήμα ανθρώπινου μέλους και ειδικότερα για το κάτω άκρο, προφανώς σε κατάσταση αποσύνθεσης αλλά μέσα σε ένα παπούτσι πιθανότατα, ανδρικό.

Επίσης βρέθηκε ένα τσαντάκι με προσωπικά αντικείμενα βρήκαν οι δύτες, καθώς κι άλλα οστά με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείται χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί τίποτα μέχρι στιγμής, να πρόκειται για αγνοούμενο κρητικό που έχει εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής: «Οι λιμενικές Αρχές εντόπισαν οστό ποδιού από το γόνατο και κάτω με την κατάληξή του μέσα σε μία κάλτσα αριστερού αθλητικού παπουτσιού, νούμερο 44».

Ξεκίνησε αμέσως επιφανειακή έρευνα στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένος με αρνητικά όμως αποτελέσματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε και υποβρύχια αυτοψία από δύτη.

Αν και αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι στο σημείο θα πήγαινε ιατροδικαστής τελικά ζητήθηκε να μεταφερθεί το οστό στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναμένοντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης.

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι ότι το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε σε περιοχή εκβολής λυμάτων από όμβριο αγωγό που συνδέεται με το ρέμα του Κατσαμπά.

Άρα προσπαθούν να ερμηνεύσουν εάν ο εντοπισμός του, εντός του λιμανιού προέρχεται από το ρέμα του Κατσαμπά ή από το βόρειο θαλάσσιο μέτωπο που όμως είναι δυσκολότερο να έχει εισέλθει από την θάλασσα στο σημείο που εντοπίστηκε.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

 

neakriti.gr