ΕΚΤΑΚΤΟ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη…Η απόφαση του εισαγγελέα για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη
 

 

 

 

 

 

 

Στον Εισαγγελέα Πλημ/κων επιστρέφει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, την προανακριτική δικογραφία που αφορά στον υποψήφιο Βουλευτή Χανίων ΝΔ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με εντολή να εισαχθεί η πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο για μη ύπαρξη ενδείξεων ηθικής αυτουργίας του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Εισαγγελέας Πλημ/κων είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του Χ. Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του Β. Γιακουμάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών, δεν προκύπτουν κατά την κρίση του, επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις σε βάρος του τρίτου κατηγορουμένου Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

ΦΩΤΟ από flashnews.gr
ΦΩΤΟ από flashnews.gr

Μετά την ενέργεια αυτή του Εισαγγελέα Εφετών ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης δήλωσε: ”Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολλή λάσπη σχετικά με την δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με δήλωση μου ξεκαθάρισα τα πράγματα.

Πλήρως επιβεβαιώνομαι τώρα από την ενέργεια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, να επιστρέψει την δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημ/κών με την εντολή να εισαχθεί με πρόταση του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος μου, οι κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις.

Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω”.

Πηγή: flashnews.gr