Εκτός ελέγχου οι φωτιές στο νότιο Ρέθυμνο: Ορνέ, Κρύα Βρύση, Ροδάκινο στο έλεος της φωτιάς
 

Εκτός ελέγχου οι φωτιές στο νότιο Ρέθυμνο: Ορνέ, Κρύα Βρύση, Ροδάκινο στο έλεος της φωτιάς

Έκλεισε ο δρόμος Αγία Γαλήνη Σπήλι λόγω της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει την περιοχή

Δόθηκε εντολή για εκκένωση  στις Μέλαμπες

Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές τόσο στο μέτωπο του Ροδάκινου, όπου δόθηκε νωρίτερα εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού στον Κόρακα, όσο και στο μέτωπο μεταξύ της Κρύας Βρύσης και της Ορνέ, στο δήμο Αγίου Βασιλείου.

Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες αλλά και τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη για την κατάσβεση και την οριοθέτηση της φωτιάς.

Από το μεσημέρι συνδράμουν τρία ελικόπτερα στα μέτωπα των πυρκαγιών, δεκάδες πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν το μεσημέρι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Ορνές.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης στην Ορνέ τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά και τη φωτιά στο Ροδάκινο ζητήθηκε επιπλέον συνδρομή και εκτός Κρήτης για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα.

Στην μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Μαζί με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ρεθύμνου Νίκο Μανουσάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όπου εξελίσσεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης.