ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο 74χρονος από την Κρήτη που ασελγούσε σε βάρος 10 χρόνου κοριτσιού
viastis ikrakleio

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας και φωτογραφιών του 74χρονου κατηγορούμενου για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κοριτσιού.

Πρόκειται για τον:

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ Λουκά του Κωνσταντίνου και της Καλλιόπης, που γεννήθηκε το 1944 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αναλυτικότερα κατόπιν διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, πρόκειται για τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 74χρονου ημεδαπού, κατηγορούμενος για τις κακουργηματικές πράξεις της αποπλάνησης σε βάρος παθόντος που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ΄ εξακολούθηση και της ασελγείας με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση που προβλέπονται από το άρθρο 98 παρ. 1, 339 παρ.1α΄ , 351Α παρ.1α΄ Π.Κ. καθώς και της ανωτέρω ασκηθείσας σε βάρος του ποινικής δίωξης από την Ελληνική Αστυνομία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός (1) μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25703 και 28210-25704, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος από χωριό του Ηρακλείου κρίθηκε προφυλακιστέος προ ημερών και παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες για ασέλγεια σε βάρος 10 χρονου κοριτσιού, πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Ο ηλικιωμένος δεν έπεισε με τα όσα είπε στην απολογία του σχετικά με το 10 χρονο κορίτσι του οποίου η οικογένεια κατήγγειλε πως με δέλεαρ τα γλυκά και τα παγωτά, πλησίαζε το παιδί προχωρώντας σε ασελγείς πράξεις.