Έλλειψη σεξ: Τι παθαίνεις ανάλογα με το πόσο καιρό έχεις να το κάνεις
sex8-696x580

Λίγο η δουλειά, λίγο η κούραση της καθημερινότητας και οι υποχρεώσεις αρκούν για να ξεχάσουμε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη σχέση μας. Το σεξ. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή όχι μόνο στη σχέση αλλά και στον οργανισμό μας. Τι εννοούμε; Δείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έλλειψη σεξ

Περισσότερο άγχος: Σύμφωνα με έρευνα Σκοτσέζων ερευνητών άτομα που απέχουν από το σεξ είναι πιο ευάλωτα σε καταστάσεις άγχους. Σύμφωνα με την έρευνα η ιδανική συχνότητα σεξουαλικής επαφής για ένα ζευγάρι είναι 2 φορές την εβδομάδα. Όταν ο άνθρωπος κάνει σεξ  ο εγκέφαλος απελευθερώνει χημικές ουσίες όπως ενδομορφίνες και οξυτοκίνη, εξαιρετικά ευεργετικές στη διάθιεση του ανθρώπου.

Περισσότερος θυμός: Η ίδια έρευνα υποστηρίζει ότι είναι αρκετά πιθανόν οι άνθρωποι να νευριάζουν αρκετά πιο συχνά μιας και το σεξ είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης του θυμού και των αρνητικών συναισθημάτων.

Μπορεί να κρυώσετε πιο εύκολα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια τονίζουν ότι μια δυο φορές σεξ την εβδομάδα κάνουν τον άνθρωπο 30% πιο ανθεκτικό.

Η επίδραση στο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα Από μελέτες φαίνεται ότι οι παράμετροι του σπέρματος δηλαδή ο όγκος, η κινητικότητα και η μορφολογία είναι καλύτερες μετά από μια κλασική σεξουαλική πράξη συγκριτικά με τον αυνανισμό. Τα ευρήματα αυτά συνηγορούν υπέρ μιας καλύτερης λειτουργίας του προστάτη. Η λειτουργία αυτή βοηθά στην αποκατάσταση παθήσεων όπως η φλεγμονή (χρόνια προστατίτιδα), ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Όσον αφορά το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα φαίνεται ότι η κολπική συνουσία βοηθά να διατηρηθεί η φυσιολογική λειτουργία του κόλπου και του περινέου. Σε αυτό φαίνεται να βοηθούν οι αντανακλαστικές συσπάσεις που προκαλούνται οι οποίες δυναμώνουν το πυελικό έδαφος με αποτέλεσμα την μείωση των επεισοδίων ακράτειας. Επίσης η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει  την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου άρα και την λειτουργικότητα του.

Aν δεν κάνετε σεξ μπορεί να αισθάνεστε πεσμένοι ψυχολογικά αυτό υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior. Συγκεκριμένα οι γυναίκες που έχουν καιρό να κάνουν σεξ παρουσιάζουν συχνά συμπτώματα θλίψης.

 

 

boro.gr