Αιματοβαμμένη η βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ
Τουλάχιστον δύο Αφγανοί φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από την επίθεση δύο βομβιστών καμικάζι στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας Καμπούλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.kampoul

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Στόχος της επίθεσης ήταν μία ξένη στρατιωτική βάση στη συνοικία Πουλ ε Τσάρκι και σύμφωνα με τις αρχές τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα κάτω από την άμμο που μετέφερε στην καρότσα του ένα ημιφορτηγό το οποίο πλησίασε τη βάση.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να σπάσουν τα τζάμια πολλών κτιρίων σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων στην κεντρική διπλωματική συνοικία της πρωτεύουσας.

Στην περιοχή βρίσκονται αρκετές ξένες αποστολές καθώς και μία μικρή βάση όπου εδρεύουν ξένα στρατεύματα και το γραφείο του τμήματος δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας.

Σε άλλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία Κοστ, τουλάχιστον μία γυναίκα σκοτώθηκε και έξι πολίτες τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατινάχθηκε από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας.

http://www.fnews.gr/