Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Ανωγειανούς άλλοι να τα βλέπουν….Δίνουν τζάμπα τα χωράφια τους για να περάσει ο δρόμος
f45fe7b1-345b-4a09-89b7-6668f86aa274

Με ένα φάκελο γεμάτο … υπογραφές προσήλθε στον Περιφερειάρχη Κρήτης αντιπροσωπεία του δήμου Ανωγείων με επικεφαλής το δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία κατασκευής του νέου δρόμου Ηράκλειο – Ανώγεια.

Ο φάκελος περιείχε τις υπογραφές των Αγωγειανών που παραχωρούν δωρεάν τα χωράφια τους προκειμένου να περάσει ο δρόμος παρακάμπτοντας έτσι την χρονοβόρα διαδικασία με τις απαλλοτριώσεις και τις αποζημιώσεις σε μια προσπάθεια να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο

Πρόκειται για το κομμάτι Κυλιστός- Ανώγεια μήκους 6 χλμ που αποτελεί το 5ο και τελευταίο τμήμα του δρόμου συνολικού μήκους 20 χλμ.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης που ευχαριστησε την αντιπροσωπεία των Ανωγειανών γίνεται προσπάθεια να επικαιροποιηθεί η μελέτη και να γίνει νέα χάραξη του δρόμου αφού στην περιοχή του Στρούμπουλα εντοπίστηκαν αρχαιότητες που μπλόκαραν το δρόμο καθώς επίσης και να εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούνται. Ο ίδιος ωστόσο δεν παρέλειψε να επαινέσει την πρωτοβουλία.

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων πρόσθεσε ότι, « η ολοκλήρωση του δρόμου θα είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή το οποίο δεν μπορεί να γίνει σε ένα δύο χρόνια.  Όμως εμείς δεσμευόμαστε μετά την ολοκλήρωση των μελετών και ότι άλλο χρειαστεί μήπως μια τροποποίηση άλλης χάραξης να δημοπρατηθεί αυτό το έργο και σιγά σιγά θα προσπαθούμε να βρούμε τους πόρους γιατί μόνο από εθνικούς πόρους μπορεί να γίνει. Αλλά η πρώτη μεγάλη κίνηση και θέλω να συγχαρώ όλους τους κατοίκους και των Ανωγείων και του Αστυρακίου και όλων των υπόλοιπων χωριών που δώσανε τις περιουσίες τους να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω γιατί μόνο με τέτοιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε έργα. Ο προϋπολογισμός στο τμήμα αυτό το οποίο αναφερόμαστε είναι κοντά στα 15 εκατομμύρια. »

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανωγείων σημείωσε: “Εμείς θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες και προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή για να προχωρήσει ο δρόμος” .

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος πρόσθεσε “Οι Ανωγειανοί έδειξαν ότι έχουν και τη θέληση και τη μπόρεση να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες για το δρόμο.

Δίνουν τζάμπα τα χωράφια τους για να περάσει ο δρόμος !