Ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη στο Κέντρο Υγείας με γαστρεντερίτιδα!
kiloponos

Εύλογη ανησυχία και ερωτήματα προκαλεί ένα ασυνήθιστο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Λουτράκι του Δήμου Βιάννου, όταν όλοι οι κάτοικοί του, έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας!
Το θέμα αποκάλυψε η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το γεγονός, σημειώνοντας ότι οι πρώτες υποψίες πέφτουν στο νερό. Οπως είπε ο κ. Μπαριτάκης έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς δήμου, δηλαδή έλεγχος στις δεξαμενές όπου δεν διαπιστώθηκε δολιοφθορά, αλλά και χλωρίωση του δικτύου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων, που θα δώσουν απαντήσεις. Ωστόσο αυτή τη στγιμή κανείς δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, τι ευθύνεται για τη γαστρεντερίτιδα.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Βιάννου Σπύρος Βουτουθιανάκης επιβεβαίωσε ότι στο Κέντρο Υγείας της περιοχής μεταφέρθηκαν περίπου 30 κάτοικοι ανάμεσά τους και παιδιά και μάλιστα τα πρώτα περιστατικά δημοτών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εμφανίστηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι σε καθημερινή βάση το Κέντρο Υγείας Βιάννου δέχεται περίπου 6-7 περιστατικά. Μάλιστα και σήμερα το πρωί όπως είπε υπήρξαν άτομα που επισκέφθηκαν το Κ. Υ Βιάννου με τα ίδια συμπτώματα.
Ο κ. Βουτουθιανάκης ωστόσο ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση γαστρεντερίτιδας και των ιογενών λοιμώξεων όχι μόνο στην περιοχή της Βιάννου επισημαίνοντας μάλιστα ότι τις τελευταίες ημέρες και στο Βενιζέλειο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί ασθενείς και κυρίως μικρά παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Να σημειώσουμε ότι εκτός των 30 κατοίκων που ζήτησαν βοήθεια από το Κέντρο Υγείας, κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που τα παιδιά τους ανησύχησαν και προτίμησαν ένα μεγάλο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, που ήταν ο υψηλός πυρετός και οι διάρροιες.

 

 

 

ekriti.gr