Ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι κρασί με θέα το ηλιοβασίλεμα: Η τελευταία επιθυμία ενός ετοιμοθάνατου (εικόνα)
apostos

Ο ήλιος δύει και ο 75χρονος Δανός Κάρστεν Φλέμινγκ Χάνσεν ανάβει ένα τσιγάρο και ετοιμάζεται να πιει μια γουλιά από το δροσερό λευκό κρασί του. Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία πριν φύγει από τη ζωή και το ιατρικό προσωπικό της πανεπιστημιακής κλινικής του Άαρχους δεν θέλησε να του χαλάσει το χατίρι.

Ο 75χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με ανεύρυσμα της αορτής, εσωτερική αιμορραγία και ένα βέβαιο θάνατο. Οι γιατροί εκτίμησαν ότι ο θάνατός του ήταν ζήτημα ωρών ή ημερών. Αποφάσισαν να μην τον χειρουργήσουν, αλλά να εκπληρώσουν την τελευταία του επιθυμία και να του χαρίσουν ένα αξιοπρεπές τέλος.

Οι νοσοκόμες παρέκαμψαν τους αντικαπνιστικούς κανόνες της κλινικής, έβγαλαν τον κ. Χάνσεν στο μπαλκόνι για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα καπνίζοντας Green LA και πίνοντας κρασί μαζί με την οικογένειά του.

Οι νοσοκόμες απαθανάτισαν τον κ. Χάνσεν στο μπαλκόνι, ανέβασαν τη φωτογραφία του στο Facebook και έγινε viral με περίπου 70.000 likes και περισσότερες από 4.500 κοινοποιήσεις. «Ήταν μια συγκινητική στιγμή, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή», δήλωσε μία από τις νοσοκόμες.