Ένας καμβάς εκατοντάδων μέτρων διαθέσιμος για όλους στα Μάταλα
_JIM5674 (Large)

Matala street painting και Run Matala 2014

Για μια ακόμη χρονιά τα Μάταλα, θα μετατραπούν σε ένα τεράστιο καμβά εκατοντάδων μέτρων, την προσεχή Κυριακή 15 Ιουνίου, με αφορμή την προετοιμασία για το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Beach Festival 2014. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντές αλλά και επαγγελματίες ζωγράφοι, θα βρεθούν το πρωί της Κυριακής σε μια γιορτή της μουσικής και των χρωμάτων που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή. Ο καμβάς που θα ζωγραφίσουν όλοι εκείνοι που θα συμμετέχουν είναι ένα ολόκληρο χωριό και οι δρόμοι γύρω από αυτό, συνθέτοντας ένα όμορφο όσο και εντυπωσιακό σκηνικό γεμάτο χρώματα και φαντασία.

Μικροί και μεγάλοι ζωγράφοι θα χρησιμοποίησαν δεκάδες χρώματα, εκατοντάδες πινέλα, αλλά και πολύ δημιουργικό πνεύμα, προκειμένου να δώσουν χρώμα σ’ ολόκληρο τον οικισμό των Ματάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος  οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές, με αποτέλεσμα ο χώρος που θα δράσουν οι «καλλιτέχνες» να είναι  πολύ μεγαλύτερος, καθώς θα  εκκινήσει από την είσοδο του οικισμού, για να φτάσει μέχρι το τέλος  του. Μερικά από τα θέματα τα οποία οι επίδοξοι ζωγράφοι, έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι η ειρήνη, η αγάπη, αλλά και η ελευθερία, συνθέτοντας έτσι ένα μαγευτικό σκηνικό, όπου θα αποτυπωθεί στους δρόμους, της περιοχής.

 

Υπενθυμίζεται πως εκτός το event του street painting, έρχεται να λειτουργήσει και ένας νέος θεσμός αυτός του Run Matala. Ο δρόμος στα Μάταλα “Run Matala 2014”, είναι ένας αγώνας 11 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και καταλήγει στα Μάταλα. υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική διαδρομή, ο αγώνας  “Run for Fun”  μια διαδρομή 3,5 χιλιομέτρων, προσκαλώντας όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας, να βάλει τα “χίπικα” ρούχα και στολίδια του, να τρέξει, να περπατήσει και να χαρεί όπως οι παλιοί hippies, την διαδρομή από τα Πιτσίδια έως τα Μάταλα.

Οι δύο αγώνες, θα ξεκινήσουν στις 09.30 το πρωί, για να αποφευχθεί η πολλή ζέστη, θα καταλήξουν στα Μάταλα, όπου οι τερματίζοντες, θα μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα στο street painting και να απολαύσουν για την υπόλοιπη ημέρα, την δροσερή παραλία και τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τα Σπυριδάκια που θα ακολουθήσει αργά το απόγευμα.

Στο τέλος της ημέρας τα Μάταλα θα έχουν αποκτήσει άλλο «χρώμα», ενώ θα είναι πλέον έτοιμα να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το επόμενο τριήμερο που ξεκινάει από τις 20 και διαρκεί ως τις 22 Ιουνίου. Πάνος Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδήλατα, GAD, Shantel & Bucovina Club Orkesta, Tonis Sfinos είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα εμφανιστούν στη γιορτή της Αγάπης και της Ειρήνης!  Ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιτσιδίων-Ματάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ματάλων, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Ελλάδας, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κι έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες του.