Ένοχοι 4 πρώην Δήμαρχοι και ένας αντιδήμαρχος για τις καντίνες
Κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση- Αθωώθηκαν ένας πρώην Δήμαρχος και ένας πρώην αντιδήμαρχοςkantina

Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε υπόθεση που αφορούσε την λειτουργία- την περίδοδο 2008/2009-  καντινών και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την απαιτούμενη άδεια, με κατηγορούμενους 5 πρώην Δήμαρχοι και δύο πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών .

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ήταν οι πρώην Δήμαρχοι Τεμένους Γιώργος Βιτώρος, Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, Αρχανών Δημήτρης Φραγκουλάκης, Νίκου Καζαντζάκη Ρούσσος Κυπριωτάκης και Τυλίσου Σταύρος Χαλκιαδάκης καθώς και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Ηρακλείου Μιχάλης Περυσινάκης και Γουβών Γιώργος Μεραμβελιωτάκης

Το Δικαστήριο αθώωσε τους Στ. Χαλκιαδάκη και Μ. Περυσινάκη, κρίνοντας ότι δεν αφορούσαν στα διοικητικά όρια των συγκεκριμένων ΟΤΑ οι υποθέσεις που περιλαμβάνονταν στο κατηγορητήριο.
Έκρινε ένοχους όλους τους υπόλοιπους, με το ελαφρυντικό “των μη ταπεινών αιτίων” και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή.

 

 

http://www.cretalive.gr/