Εντυπωσιακές φωτογραφίες – Γιατί η θάλασσα βάφτηκε μπλε στο Χονγκ Κονγκ; Επικίνδυνο για τη θαλάσσια ζωή
xong

Το τελευταίο διάστημα η θάλασσα κοντά στην παραλία του Χονγκ Κονγκ έγινε μπλε – Οι εικόνες εντυπωσιάζουν – Τι λένε οι επιστήμονες;
Το πρακτορείο Associated Press έδωσε στην δημοσιότητα την Πέμπτη εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παραλία του Χονγκ Κονγκ, όπου σε πολλά σημεία η θάλασσα έχει βαφτεί μπλε…

Sea Sparkle

Το θέαμα είναι μοναδικό, καθώς το μπλε χρώμα λάμπει και φωσφορίζει, αλλά οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν ότι πρόκειται για μόλυνση του θαλάσσιου νερού από έναν μονοκύτταρο οργανισμό, που μοιάζει με φυτοπλαγκτόν, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

APTOPIX Sea Sparkle

Η επιστημονική ονομασία του οργανισμού αυτού είναι Noctiluca scintillans, αλλά είναι περισσότερο γνωστός ως «sea sparkle» (λάμψη της θάλασσας), εξαιτίας του λαμπερού μπλε χρώματός του.

Sea Sparkle

Η Samantha Joye, ωκεανογράφος από το πανεπιστήμιο της Georgia στις ΗΠΑ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι ο μονοκύτταρος αυτός οργανισμός εξαπλώνεται επικίνδυνα εξαιτίας των αποβλήτων που ρίχνουν στην θάλασσα του Χονγκ Κονγκ οι αγροτικές φάρμες. Η ίδια τόνισε ότι ο οργανισμός αυτός είναι επικίνδυνος για την τοπική αλιεία και την θαλάσσια ζωή, επειδή είναι τοξικός.

Η επιστήμονας υποστήριξε ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην θάλασσα του Χονγκ Κονγκ, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές στον κόσμο.