Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη…. Μέχρι την Βραζιλία έφτασε η χάρη τους!
brazil2

Ένα ακόμα υπερατλαντικό ταξίδι έκαναν κάποια από τα μέλη του χορευτικού ομίλου “Ο Ψηλορείτης” με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Μπούτζουκα.

Η ομάδα συμμετείχε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην πόλη Ολύμπια στη Βραζιλία και η ξεχωριστή παρουσία τους ξεσήκωσε τους θεατές, που καλωσόρισαν με έναν ξεχωριστό τρόπο την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Χιλής, της Αργεντινής, του Καναδά κ.α. που συμμετείχαν.

Ένα 11ήμερο ταξίδι στην μακρινή Βραζιλία χάρισε την ευτυχία και την ικανοποίηση σ’ όλους που συμμετείχαν χορευτές και συνοδούς. Το μακρινό ταξίδι με μια διαδρομή Χανιά-Αθήνα-Ζυρίχη-Σάο Πάολο-Ολύμπια ήταν μία ευχάριστη εμπειρία. Η φιλοξενία ξεπέρασε το αναμενόμενο. Τόσο το ξενοδοχείο όσο και η διατροφή καθ’ όλη τη διαμονή της ομάδας ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.

Οι παραστάσεις έγιναν στο χώρο του Φεστιβάλ, σε κολέγιο, σε θέατρο και στο Water Park όπου μία ολόκληρη μέρα φιλοξενήθηκαν όλοι στις απέραντες εγκαταστάσεις του.

Κάθε μέρα οι χορευτές ζούσαν την ιδιαίτερη κουλτούρα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας με ενδιαφέρον αλλά και πολύ σημαντικό ήταν για όλους οι γνωριμίες και οι ανταλλαγές απόψεων με τα άλλα χορευτικά που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Η χορευτική ομάδα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο της πόλης σε εθιμοτυπική επίσκεψη μετά από πρόσκλησή του.

Ακόμη, 2 ημέρες διαμονής στο Σάο Πάολο συμπλήρωσαν το καταπληκτικό ταξίδι του «Ψηλορείτη» με περιήγηση στην πόλη και τα αξιοθέατα της.

Ενθουσιασμένοι όλοι οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταμείψουν τους Οργανωτές του Φεστιβάλ, τον κόσμο που επευφημούσε σε κάθε παράσταση την Ελλάδα, μα προπάντων γιατί με την ελληνική σημαία ψηλά οι χορευτές του «Ψηλορείτη» παρουσίασαν με περηφάνια τον Πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας, για μια ακόμη φορά στο εξωτερικό.

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη
Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη
Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη
Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη
Εντυπωσίασαν τα παιδιά του Ψηλορείτη

Πηγή: zarpanews.gr