Έπαθαν ΣΟΚ: Είδε την φωτογραφία του νεκρού μωρού της στο Facebook… για έρανο
moro entatiki

Ένα πληγωμένο ζευγάρι του οποίου το μωράκι πέθανε σε ηλικία μόλις 35 ημερών έγινε έξαλλο όταν η φωτογραφία του εκλάπη και χρησιμοποιήθηκε από μια ψεύτικη ιστοσελίδα συλλογής χρημάτων στην Αμερική!

Η 38χρονη Leigh Kendall και ο 43χρονος σύντροφός της Martin Parker έχασαν τον γιο τους Hugo το 2014 μετά από επιπλοκές στην εγκυμοσύνης καθώς η γυναίκα αναγκάστηκε να γεννήσει πρόωρα στις 24 εβδομάδες.


Το αγοράκι τους πέθανε 35 ημέρες μετά τη γέννησή του στη διάρκεια των οποίων η οικογένεια μοιράστηκε φωτογραφίες από αυτό στο διαδίκτυο για την ευαισθητοποίηση των πρόωρων γεννήσεων.


Όμως, δύο χρόνια μετά, η Leigh ήρθε σε επαφή με μια γυναίκα από την Αμερική μέσω του Facebook, η οποία την προειδοποίησε ότι η φωτογραφία του Hugo είχε χρησιμοποιηθεί σε μια σελίδα συλλογής χρημάτων σε μορφή εράνου από μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι χρειάζεται 10.000 λίρες για τη διαμονή και τα ιατρικά έξοδα για το γιο της στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.


Η 38χρονη δηλώνει αηδιασμένη από το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ενός πρόωρου και νεκρού πλέον παιδιού για να βγάλει χρήματα με τέτοιο τρόπο και μέσω απάτης.

Ταυτόχρονα δηλώνει ευγνωμοσύνη που κάποια άλλη γυναίκα την ενημέρωσε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο θέλοντας να την προστατεύσει.

«Όταν είδα τη σελίδα, το στομάχι μου ανακατεύτηκε, ένιωθα άρρωστη και πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Εγώ δεν ήξερα πραγματικά τι να κάνω, συμπλήρωσα ένα έντυπο παραπόνων στην ιστοσελίδα, αλλά δεν ήξερα πόσο σύντομα θα ανταποκρινόταν άρα πήγα στο Facebook και ζήτησα από τους φίλους μου να με υποστηρίξουν». Η δημοσίευση πράγματι κατέβηκε μετά από 2 μέρες.

 

star.gr