Επιχείρηση κομάντο: Αυτός είναι ο πατέρας που αψήφισε τον κίνδυνο και πήρε πίσω το παιδί του [photos]
Διαβάστε πως ένας Κύπριος γεννημένος στην Αγγλία πραγματοποίησε έφοδο στην Πολωνία… και πήρε πίσω την κόρη του, η οποία είχε «απαχθεί» από τη μητέρα της

Στρατιωτικής φύσεως επιχείρηση οργάνωσε ένας Κύπριος γεννημένος στην Αγγλία που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό, για να πάρει πίσω την κόρη του, η οποία είχε απαχθεί από τη μητέρα της και πρώην σύζυγο του. Ο Craig Michael είχε εξασφαλίσει δύο δικαστικά διατάγματα, σύμφωνα με τα οποία, η πρώην σύζυγος του Marta Swinarska από τη Πολωνία, έπρεπε να παραδώσει την πεντάχρονη κόρη τους Crystal στον πατέρα και να επιστρέψει στην Κύπρο. Η Marta Swinarska είχε απαγάγει το παιδί από το σπίτι που διέμεναν με τον πρώην σύζυγο της στη Λεμεσό το 2011 και το είχε πάρει στη Πολωνία. Οι Πολωνικές αρχές αν και είχαν υπόψιν τους τα διατάγματα, υποστήριζαν ότι δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το παιδί. Ο Craig Michael έκανε έρευνες και διαπίστωσε ότι η κόρη του ζούσε στο σπίτι του παππού της στην Πολωνία. Αν και ενημέρωσε την Πολωνική αστυνομία δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για την εκτέλεση των διαταγμάτων. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να δράσει μόνος του.

Επιχείρηση κομάντο
Ο Craig Michael, απευθύνθηκε στον Adam Whittington, ο οποίος είναι πρώην Βρετανός πεζοναύτης και σήμερα ασχολείται με την εξιχνίαση απαγωγών παιδιών και του ζήτησε βοήθεια. Οι δύο τους ταξίδεψαν στην Πολωνία και αφού εντόπισαν το σπίτι του παππού της πεντάχρονης Crystal, παρακολουθούσαν τις κινήσεις για δώδεκα ημέρες. Τη 12η μέρα κρίθηκε ότι μπορούσε να γίνει η επιχείρηση. Ο Craig με τον Adam μπήκαν στο σπίτι και αφού έριξαν σπρέι πιπεριού στον παππού και τον ακινητοποίησαν, πήραν το παιδί και διέφυγαν. Πέρασαν στην Τσεχία και από εκεί στην Αυστρία, απ” όπου πήραν αεροπλάνο και επέστρεψαν στην Κύπρο.

Η μικρή Crystal δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τον πατέρα της και έκλαιγε συνέχεια. Ο Craig ήξερε στα πολωνικά τη λέξη «μπαμπάς», την οποία της επαναλάμβανε συνεχώς, ώσπου το παιδί κατάλαβε και άρχισε να χαμογελάει. Τώρα η Crystal ξαναβρέθηκε με την αδελφή της Castalia, η οποία την περίμενε στο αεροδρόμιο. Ο Craig ανέφερε πως η επιχείρηση στοίχισε σχεδόν 40.000 ευρώ και ευχαρίστησε τον Adam που τον βοήθησε.

Τηλεοπτική ιστορία
Η υπόθεση έγινε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ σε τηλεοπτικά κανάλια στην Αγγλία και δημοσιεύθηκε στις βρετανικές εφημερίδες. O Craig με τη Marta είχαν γνωριστεί στη Λεμεσό. O Craig είχε ένα στούντιο που έκανε τατουάζ και εκεί γνώρισε τη γυναίκα με την οποία στη συνέχεια απέκτησαν δύο παιδιά. Η Marta τον Οκτώβριο του 2011 ανέφερε πως ήθελε να πάει στην Πολωνία γιατί είχε πεθάνει ο παππούς της και πήρε μαζί τη μικρότερη κόρη τους τη Crystal. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους και ο Craig αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να πάρει το παιδί. Απευθύνθηκε στη Πολωνική δικαιοσύνη και εξασφάλισε δύο διατάγματα υπέρ του, παρά το ότι η Marta τον κατηγόρησε για χρήση ναρκωτικών και άσκηση βίας στην ίδια και τα παιδιά τους. Το δικαστήριο δεν πείστηκε και έτσι αποφάσισε να αναθέσει την επιμέλεια της Crystal στον πατέρα της.