Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης στην εταιρεία Phaistos Networks A.E
Στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ηράκλειοfaistos-net

Επίσκεψη στην εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Νέων Τεχνολογιών και Εφαρμογών Internert «Phaistos Networks A.E.», στα γραφεία της στο Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης πραγματοποίησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και Μάξιμο Σενετάκη, το Βουλευτή Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη, το Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Γιώργο Γιαννούση καθώς και ομάδα συνεργατών του.
Τον Υπουργό υποδέχτηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας κ.κ. Δημήτρης Χατζηδάκης, Μάρκος Παπαδάκης και Γιώργος Παπαδάκης, οι οποίοι, αφού τον καλωσόρισαν και τον ευχαρίστησαν για την επίσκεψή του, τον ξενάγησαν στα γραφεία της εταιρείας.

Κατά την ξενάγησή του, ο Υπουργός και το επιτελείο του γνώρισε το προσωπικό που στελεχώνει τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης, Υποστήριξης Πελατών και Πωλήσεων της εταιρείας, με τους οποίους είχε μια σύντομη συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Τα στελέχη της Phaistos Networks είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Υπουργό την ιστορία και την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας (από το ξεκίνημά της το 1997 στις Μοίρες Ηρακλείου μέχρι σήμερα), αλλά και να του εκθέσουν το όραμά τους, τις προοπτικές και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Phaistos Networks Δ. Χατζηδάκης, τόνισε στον Υπουργό ότι η επίσκεψή του αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση της πολύχρονης προσπάθειας των εργαζομένων της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για στενή επαφή και συστράτευση φορέων και επιχειρήσεων με σκοπό την προώθηση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, υπό την αρωγή του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιφέρειας, λόγοι για τους οποίους – όπως σημείωσε – επέλεξε να επισκεφθεί τη Phaistos Networks και να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους της.

Σε σχετική δήλωση του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα, εδώ στην Κρήτη, βλέπουμε ασφαλώς και τα προβλήματα της κρίσης, της ύφεσης, της ρευστότητας, αλλά βλέπουμε και την Κρήτη που παλεύει και δεν το βάζει κάτω. Βλέπουμε την Κρήτη της καινοτομίας στο ΙΤΕ, στην εταιρία «Phaistos Networks» που επισκέφθηκα, βλέπουμε την φωτεινή πλευρά της Κρήτης και της Ελλάδας.”

H ιδιαιτέρως φιλική συνάντηση, ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση της Phaistos Networks προς τον Υπουργό να επισκεφθεί την έδρα της εταιρείας στις Μοίρες Ηρακλείου.