Επιτέλους: Έπεσαν οι υπογραφές για το δρόμο της Μεσαράς
dromos1_1_856_642_76

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, των Δημάρχων Φαιστού και Γόρτυνας κ.κ. Γιώργου Αρμουτάκη και Νίκου Σχοιναράκη, Βουλευτών και στελεχών του ΟΑΚ, υπεγράφη χθες στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης η σύμβαση για την ολοκλήρωση του δρόμου της Μεσαράς.

Έστω και  καθυστερημένα, άρχισε να φαίνεται «φως στο τούνελ» αφού μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εργολαβίας θα έχει ολοκληρωθεί και ένα έργο που έχει περάσει από σαράντα κύματα και έχει χαρακτηριστεί ως σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κατά την υπογραφή στον ΟΑΚ «Η Περιφέρεια παρακολουθεί όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης με κυρίαρχο τον ΒΟΑΚ» Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε  ότι, έστω και καθυστερημένα υπογράφεται η σύμβαση με τους αναδόχους τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα στη δήλωση του προς τα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης είπε:

«Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση από τον ΟΑΚ και τους αναδόχους το έργο για την ολοκλήρωση του δρόμου προς την  Μεσαρά. Ένα έργο προϋπολογισμού 47 εκ. ευρώ. Εμείς από την πλευρά μας παρακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα πως θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, έστω και καθυστερημένα, όμως πρέπει να πούμε ότι και με την συνεργασία όλων των φορέων, του Υπουργείου, κατορθώσαμε και υπογράφουμε σήμερα την σύμβαση. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει προβλεφθεί να ολοκληρωθεί ο δρόμος, μπορεί να πάει και πολύ νωρίτερα. Είναι ένα έργο που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, δυστυχώς για διάφορους λόγους γραφειοκρατικούς ή μη διεκδικητικούς δεν είχε ολοκληρωθεί. Εμείς παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα έργα της Κρήτης με κυρίαρχο τον ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητα χωρίς διόδια».

Η εργολαβία  που θα γίνει. προβλέπει:

– Tην κατασκευή της γέφυρας Πανασσού συνολικού μήκους 220 μέτρων.

– Τον κόμβο Πανασσού- Γέργερης.

– Tην ολοκλήρωση του στομίου της σήραγγας Αγίας Βαρβάρας (σήμερα έχει τελειώσει το τούνελ αλλά δεν υπάρχει έξοδος).

– Tην αποκατάσταση των πρανών στο Β-14 και όπου αλλού υπάρχει κατολίσθηση.

– Tην κατασκευή όλων των έργων που έχουν απομείνει.

Δήλωση Σωκράτη Βαρδάκη

Με αφορμή την υπογραφή της τρίτης εργολαβίας για το δρόμο της Μεσαράς ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμβασιοποίηση του του έργου «Ολοκληρωση κατατασκευής της οδού Αγίας Βαρβάρας- Απομαρμά» έγινε επιτέλους πράξη. Θα παρακολουθήσουμε την πορεία του έργου και είμαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας με την ολοκληρωσή του θα είναι ακρογωνιαίος λίθος παραγωγικής ανασυγκρότησης της Μεσαράς. Ένα έργο απαίτηση χρόνων που έχουν ανάγκη και δικαιούνται οι πολίτες της Μεσαράς».

Δήλωση Νίκου Ηγουμενίδη

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε για τον δρόμο της Μεσσαράς:

» Είναι η πρώτη φορά που το όνομα μου με κάποιο τρόπο συνδέεεται με το έργο. Δε θέλω να είμαι από τους πολιτικούς ή να ασκώ πολιτικές που κοροϊδεύουν τους πολίτες της Μεσσαράς. Θα είμαι δίπλα σε ό,τι χρειαστεί. Οι συνεργάτες μου παρακολουθούν και ενημερώνομαι για την πορεία του έργου. Θα είμαι αρωγός και «ελεγκτής» σε αυτή την προσπάθεια «.