Επίθεση Γαλλία: Από την Ελλάδα πέρασε ένας εκ των δραστών του Παρισιού!
tromokratis

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΗΓΟΥΝΤΑΝ ΟΜΑΔΑΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία ενός εκ των δραστών του μακελειού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο δράστης είχε περάσει από Τουρκία στη Λέρο και μετά στην Αθήνα απ’ όπου κι έφυγε με τελικό προορισμό την Γαλλία. Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο και δεύτερος τρομοκράτης τζιχαντιστής της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι να έχει περάσει από την Ελλάδα. Για τους δύο δράστες έχουν ζητηθεί πληροφορίες από την Αθήνα, οι γαλλικές αρχές.

Για την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτων ανακοίνωση: «Ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».