Με επιτυχία η αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. Μοιρών Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των Σαμαρειτών
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Με επιτυχία η αιμοδοσία του Ε.Ε.Σ. Μοιρών
Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των Σαμαρειτών

Θετική ήταν η ανταπόκριση των Μεσαριτών στο κάλεσμα για αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 15 Οκτώβριου από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Συγκεντρώθηκαν δεκάδες φιάλες αίμα γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς η εθελοντική αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.


Ε.Ε.Σ. Μοιρών
Μάθημα βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για όλους
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνηση της Καρδιάς
ΚΑΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (1) ΚΑΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (2) ΚΑΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (6)
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών, στα πλαίσια της πρώτης «Ευρωπαϊκής Μέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς» εκπαίδευση σε πολίτες στην επανεκκίνηση καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών πραγματοποίησαν μάθημα για όλους όσους επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν.
Η πρωτοβουλία που απευθύνονταν σε όλους, στόχευε στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, καθώς αν εκπαιδευτούν περισσότεροι άνθρωποι και εάν τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές (Ε.Α.Α.) σε στρατηγικά σημεία, το 50% των θανάτων από καρδιακή ανακοπή μπορούν ουσιαστικά να αποφευχθούν.
Εκπαίδευση
Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών δίδαξαν την διαδικασία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε προπλάσματα (κούκλες) αλλά και με τη χρήση εκπαιδευτικού εξωτερικού απινιδωτή.
Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, και σώζει ζωές. Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές.