Επιτόπια επίσκεψη στο «Λιμάνι του Τυμπακίου»
Στο Ηράκλειο βρίσκονται σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο ΓΓ Λιμένων Κώστας Μουτζούρης, οι οποίοι θα έχουν σειρά επαφών στα νότια του νομού, εξετάζοντας τις προοπτικές και κυρίως την άποψη των κατοίκων για την κατασκευή του Λιμανιού του Νότου.
Tο ενδιαφέρον αναζωπυρώνεται, για ένα σχέδιο, που είχε ανακύψει πριν από χρόνια, αλλά είχε εγκαταληφθεί, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία η οποία έκανε λόγο για ένα έργο χωρίς κανένα σχεδιασμό και περιβαλλοντικό έλεγχο. Το απόγευμα οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Μουτζούρης θα έχουν σειρά επαφών στον κόκκινο Πύργο και tromaktiko__mainστις Μοίρες με τη δήμαρχο και φορείς για να συζητηθούν όλα τα “αγκάθια”. Νωρίτερα θα γίνει η επιθεώρηση του χώρου που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του έργου.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δειθύνων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών Αντώνης Μανιαδάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση, καθώς θα τοποθετήσει τη νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορίου με παράλληλη δρομολόγηση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων όπως και κρουαζιερόπλοιων».