Έρχεται καύσωνας: Κοντά στους 40 βαθμούς τη Δευτέρα ο υδράργυρος!
kafsonas

Ακόμη έναν καύσωνα μας επιφυλάσσει ο Σεπτέμβριος, αφού η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα φτάσει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο οποίος μίλησε στο real.gr, σήμερα περιμένουμε καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, 12 με 35 στη Β. Ελλάδα, 12 με 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.
Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα ανέβουν 6-8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά η σχετική υγρασία θα είναι χαμηλή, γεγονός που μειώνει την αίσθηση της ζέστης.
Επίσης, η ημέρα έχει πια μικρύνει και το βράδυ η θερμοκρασία θα πέφτει αρκετά.
Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι τη Δευτέρα ο καιρός σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι τους 34 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο και 33 με 35 στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι ΒΔ 4 μποφόρ στο Ιόνιο και Δ μέχρι 5 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο.

 

 

 

 

Πηγή: real.gr