Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού
kafsonas

Την ανηφόρα παίρνει ο υδράργυρος από σήμερα, Κυριακή (26/07/2015), ενώ θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία και την επόμενη εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Πάντως, σήμερα αναμένονται και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η άνοδος της θερμοκρασίας θ’ αρχίσει να γίνεται αισθητή από την Κυριακή, κυρίως στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές όπου το θερμόμετρο θα δείξει 38 βαθμούς Κελσίου.
Περαιτέρω άνοδος αναμένεται τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου και καθώς η ένταση των ανέμων θα πέσει, η ζέστη θα γίνεται ακόμα πιο αισθητή.
Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή (31/7).
Για σήμερα 26 Ιουλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Kελσίου ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Kελσίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διατηρούσαν ολόκληρο… οπλοστάσιο σε μάντρα αυτοκινήτων
Διατηρούσαν ολόκληρο… οπλοστάσιο σε μάντρα αυτοκινήτων

Η πρόγνωση για την υπόλοιπη Ελλάδα
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως, της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Kελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Kελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 βαθμούς Kελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Kελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Kελσίου.