Έρχονται οι νέες ταυτότητες: Η απίστευτη αλλαγή που θα σας εντυπωσιάσει και θα θυμίζει… κινητό τηλέφωνο!
taytotita new

Η αλλαγή που θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό!

Νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία ετοιμάζει η Κομισιόν για τους κατοίκους των χωρών – μελών της ΕΕ.

Οι νέες ταυτότητες αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα στις Βρυξέλλες και στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στην Ευρώπη.

Εδώ και αρκετό καιρό, ειδικά μετά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, η Κομισιόν καταθέτει συνεχώς προτάσεις για τη δημιουργία μιας ασφαλούς Ένωσης και στόχο τον εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πριν πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Όπως γράφει η εφημερίδα Die Welt οι νέες αυτές ταυτότητες θα πρέπει να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν από τις κυβερνήσεις των 28 χωρών – μελών.

«Θα πρέπει να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα έτσι ώστε τρομοκράτες και εγκληματίες να μην είναι πλέον θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να καταστήσουμε αδύνατη την πρόσβαση σε πλαστά έγγραφα, όπλα και εκρηκτικά και ταυτόχρονα να τους εμποδίσουμε να περνούν απαρατήρητοι τα σύνορά μας», δήλωσε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Αβραμόπουλος.