Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη…Οικοδόμος έπεσε από σκαλωσιά (Photos)
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης σε οικοδομή στην Ακτή Μιαούλη στην περιοχή του Κουμ Καπί, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 60χρονου οικοδόμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος έπεσε από σκαλωσιά καθώς επιχειρούσε να αφαιρέσει σίδερα από τέντες καταστήματος το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αξίζει να σημειωθεί πως καταστηματάρχες της περιοχής έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από τον δήμο Χανίων να προχωρήσει στην απομάκρυνση των συγκεκριμένων κατασκευών των κλειστών καταστημάτων καθώς εγκυμονούν κινδύνους για τους περιαστικούς χωρίς πάντως μέχρι τώρα έχει υπάρξει ανταπόκριση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα αίτια που προκάλεσαν το συμβάν ερευνούν οι αρμοδιες υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Χανίων για το ατύχημα

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος οικοδόμος πάνω στον αγώνα του μεροκάματου, τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο συνάδελφος ήταν έλληνας συνταξιούχος, που πάλευε  για το μεροκάματο, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Εργαζόταν σε εργασίες συντήρησης και κατασκευής σε κατάστημα στην παραλία του Κουμ – Καπί και έπεσε από την σκαλωσιά (καβαλέτο) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία και η Τεχνική Επιθεώρηση όπου ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα και επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην εργασία μας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας.

Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση  του αγώνα  του συνδικαλιστικού κινήματος ,  θα είναι πάντοτε  το ιερό και αδιαπραγμάτευτο  δικαίωμα των εργαζομένων να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους, μετά τη δουλειά.

Ευχόμαστε την καλύτερη εξέλιξη στην υγεία του και ελπίζουμε να είναι το τελευταίο εργατικό ατύχημα.

 

zarpanews.gr