Αίσχος και Ντροπή: ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ
likiotimpakiou

Συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή, το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου και παραχώρησε κατά πλειοψηφία (3-1) το χώρο του Γυμναστηρίου Τυμπακίου, προκειμένου να κάνουν τελετές οι μουσουλμάνοι της περιοχής το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Και το απίστευτο της υπόθεσης, συν τοις άλλοις, είναι ότι το Τοπικό Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα στην παραχώρηση σχολικών κτηρίων.

Αρμόδια γι΄ αυτό το θέμα (στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι η Σχολική Επιτροπή Παιδείας της β/θμιας εκπ/σης που εισηγείται στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τελική έγκριση…

Τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν μακριά και έξω από κάθε είδους θρησκευτικές τελετές. Θυμίζουμε το θόρυβο που είχε ξεσπάσει με την κατάργηση της πρωινής προσευχής και την αφαίρεση των εικόνων από τις σχολικές αίθουσες. Και τώρα τα σχολικά κτήρια δίνονται ελαφριά τη καρδία γι΄ αυτά και μάλιστα χωρίς να έχει αρμοδιότητα το συγκεκριμένο συμβούλιο; Με την ίδια λογική μπορεί το κτήριο να το ζητήσουν και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή οι Ευαγγελιστές για θρησκευτικές τελετές…

Το Τυμπάκι χθες και σήμερα που έγινε γνωστή η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου βοά…

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν είμαστε ενάντια στην τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων κανενός. Εξ άλλου υπάρχουν αρκετές αποθήκες κλειστές στο Τυμπάκι που θα μπορούσαν να ενοικιαστούν γι΄ αυτό το σκοπό! Είμαστε ενάντια στο μη σεβασμό των σχολικών κτηρίων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες αποστολές και πολλά από τα οποία έχουν γίνει από το υστέρημα των τοπικών κοινωνιών!

Για την ιστορία να πούμε ότι μειοψήφησε η Τοπική Σύμβουλος κ. Εμμανουέλα Ορφανουδάκη, η οποία ζήτησε σεβασμό του σχολικού χώρου.

 

e-mesara.gr