24.7 C
Αθήνα
2 Οκτωβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
ΕλλάδαΚρήτη

ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ: Τέλος τα capital controls

capitalcontrols

Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015, βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Την ίδια στιγμή μετά από μήνες εκροών καταθέσεων και αιμορραγίας για τις τράπεζες οι καταθέσεις άρχισαν να επιστρέφουν δειλα – δειλά. Συγκεκριμένα τις καταθέσεις τους στις τράπεζες άρχισαν να επιστρέφουν οι Έλληνες παρά την επιβολή των capital controls. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Τράπεζας της Ελλάδος, από τις 20 Ιουλίου ξαναμπήκε στα ταμεία των τραπεζών περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως δεν προβλέπεται να γίνει κούρεμα των καταθέσεων ή επιβολή κάποιου τύπου εισφοράς στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ανέφερε πως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, που θα βοηθήσουν στον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών τους.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες καταθέσεις που αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ.

 

dailyathens.gr

Related posts

Καζάνι έτοιμο να εκραγεί το Τυμπάκι…. πολεμικό ανακοινωθέν εξέδωσαν οι φορείς

907@dreamfm.gr

“Άγνωστοι” Τα έκαναν “Γης Μαδιάμ” στο γραφείο του Αυγενάκη

907@dreamfm.gr

Η νύφη… κόλασε μέχρι και τον παπά! Δείτε τι είπε στο γαμπρό ο Ιερέας και πάγωσαν όλοι…

907@dreamfm.gr

Leave a Comment