Πολύ δύσκολη αναμένεται η σημερινή βραδιά καθώς η κακοκαιρία έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα με τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν ήδη πέσει ενώ ο καιρός θα συνεχίσει έτσι και τις επόμενες ώρες…

drakoliaris

Ήδη, λοιπόν, στο ύψος του “Νερόμυλου” έσπασαν τα αναχώματα στο Γιόφυρο από υπερχείλιση του ποταμού! Με ότ, αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή οι οποίες έχουν καλυφθεί!

Επίσης, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ έχει απαγορευτεί η πρόσβαση στη γέφυρα προς τον ποταμό Δρακουλιάρη λόγω υπερχείλισής του.

Από νωρίς το απόγευμα, είχαμε κατολισθήσεις, αλλά και δέντρα και αντικείμενα στους δρόμους ως αποτέλεσμα του νέου σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας, που αντιμετωπίζει το νησί μας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός κυρίως για κομμένα δέντρα αλλά και για διάφορα αντικείμενα που ο αέρας παρασύρει στους δρόμους.

Παράλληλα, την μεγάλη προσοχή των οδηγών και ευρύτερα των πολιτών κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες συστήνει η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηρακλείου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, με ραγδαίες βροχοπτώσεις προκαλούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ολισθηρότητα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας χειμάρρων σε κομβικά σημεία όπου διασταυρώνονται δρόμοι (διασταυρώσεις).

Ως εκ τούτου συμβουλεύονται οι οδηγοί να αποφεύγουν την διέλευση των χειμάρρων αυτών με τα οχήματά τους ή ακόμα και πεζοί.

Η Πολιτική Προστασία συστήνει επίσης στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να μην μετακινούνται άσκοπα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και των πολύ ισχυρών ανέμων.

 

 

Cretalive.gr