Εξαπλώνεται ραγδαία η πυρκαγιά στο Ρουσσοσπίτι Ρεθύμνου λόγω ισχυρών ανέμων….Αναμένεται να εκκενωθούν σπίτια
pyrosvesths-katasvesh3

Σε πύρινη κόλαση έχει μετατραπεί η περιοχή ανάμεσα στην Αγία Ειρήνη και στο Ρουσσοσπίτι, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έκταση της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 9 το πρωί σε Φαράγγι που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Ειρήνη και το Ρουσσοσπίτι ενώ λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων η εξέλιξή της είναι ραγδαία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, καθώς δεν αποκλείεται η φωτιά να επεκταθεί και να απειλήσει σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 10 οχήματα της Πυροσβεστικής εκ των οποίων δύο από το Ηράκλειο, καθώς έχει ζητηθεί ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες, καθώς και 23 Πυροσβέστες.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου κ. Δημοσθένης Μπουντουράκης, μιλώντας στο GOODnet.gr υπογράμμισε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τη φωτιά, ωστόσο είναι πολύ δύσκολη και αναμένεται να ξεκινήσει εκκένωση γιατί η προέκταση της πυρκαγιάς θα μπορούσε να απειλήσει σπίτια και λαμβάνουμε τα μέτρα μας έγκαιρα. Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και δεν βοηθούν στο να περιοριστεί άμεσα η πυρκαγιά. Έχουμε ζητήσει ενίσχυση από όμορες υπηρεσίες και η πυρκαγιά αυτή την ώρα κατεβαίνει στο Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης».

Αξίζει να σημειωθεί πως το σημείο είναι δυσπρόσιτο με αποτέλεσμα το έργο της Πυροσβεστικής να γίνεται με δυσκολία.

GOODnet.gr