Φύγει οριστικά για Ιταλία το Κνωσσός Παλλάς
Όπως είχαμε γράψει σε άρθρο μας στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου εδώ, οι αλλαγές στα ονόματα των πλοίων των Μινωϊκών Γραμμών πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές μας πληροφορίες.

Όμως λόγω της ξαφνικής πανδημίας που επηρέασε τις ακτοπλοϊκές γραμμές και στη χώρα μας και στην Ιταλία, αναβλήθηκε για μερικούς μήνες η αμοιβαία ανταλλαγή των πλοίων Knossos Palace και Cruise Bonaria μεταξύ της Minoan Lines και της έτερης εταιρείας του Ομίλου Γκριμάλντι, τη Grimaldi Lines.

Ετοιμάζεται να φύγει οριστικά για Ιταλία το Κνωσσός 2, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης
Το πλοίο Olympia Palace με τα χρώματα και σινιάλα των Μινωϊκών Γραμμών το 2009 στο παλιό λιμάνι της Πάτρας. Είναι το σημερινό Cruise Bonaria που θα μετονομαστεί σε Knossos Palace

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όμως ήρθε πλέον ο χρόνος το Knossos Palace να αποχαιρετήσει οριστικά τα ελληνικά νερά, ύστερα από 20 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς, να μετονομαστεί σε Cruise Bonaria και να ντυθεί στα χρώματα και σινιάλα της Grimaldi Lines, εξυπηρετώντας μέσα στους προσεχείς μήνες σε ακτοπλοϊκή σύνδεση της γείτονος χώρας. Ήδη το πλοίο βρίσκεται εκτός δρομολογίων από την περασμένη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, καθώς πραγματοποίησε το τελευταίο δρομολόγιο από την Κρήτη για τον Πειραιά την Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Ομοίως και το πλοίο Cruise Bonaria (πρώην Olympia Palace) θα μετονομαστεί σε Knossos Palace, θα φορέσει ξανά το σινιάλο του Πρίγκηπα με τα κρίνα των Μινωϊκών Γραμμών και θα εξυπηρετεί με το αδελφό του Festos Palace (πρώην Europa Palace), όπως παλιά στα χρόνια της Αδριατικής, τη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς.

Να σημειωθεί ότι το σημερινό Knossos Palace είναι ναυπηγημένο το 2000, ενώ τα Festos Palace και Cruise Bonaria είναι ναυπηγημένα το 2002 και 2001 αντίστοιχα.

Οι παραπάνω αλλαγές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να αυξηθεί το μεταφορικό έργο του Ομίλου σε φορτηγά και Ι.Χ. στη γραμμή του Ηρακλείου και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θεωρείται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

 

Simos Michaloglou

arxipelagos.gr