Φοιτήτρια από τον Βόλο ανάμεσα στους τραυματίες από το θανατηφόρο τροχαίο με τους φοιτητές στην Ισπανία! Με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο!
troxaio ispania

 

 

 

 

 

 

 

Τουλάχιστον 14 άτομα, μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus, έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν 57 άτομα που είχαν επισκεφθεί τη Βαλένθια και επέστρεφαν στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο λεωφορείο ήταν και μία νεαρή βολιώτισσα φοιτήτρια σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας, η 23χρονη Ε.Κ. (δεν αναφέρουμε το ακριβές όνομα μέχρι να ενημερωθεί και η οικογένεια επισήμως).

Συγκεκριμένα αναφέρεται οτι η κοπέλα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής Τορτόζα.

Στις 21:13 η Βολιώτισσα φοιτήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης για να νοσηλευθεί, αφού φέρει σοβαρά τραύματα, όμως η ζωή της όπως φαίνεται δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι οι επιβαίνοντες ήταν Ούγγροι, Γερμανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί, Ελβετοί, Τσέχοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Φινλανδοί φοιτητές Erasmus. Επιπλέον, επέβαιναν και φοιτητές από Νέα Ζηλανδία, Περού, Ουκρανία και ένας Παλαιστίνιος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 06:00 (τοπική), έξω από το Φρέζιναλς.

Σύμφωνα με τις καταλανικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει η El Pais, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα και έχουν τραυματιστεί οι υπόλοιποι 43 επιβαίνοντες.

H πλειονότητα των επιβαίνοντων ήταν ευρωπαίοι φοιτητές ανταλλαγής, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες.

Το σημείο του δρόμου στο οποίο συνέβη το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Ο οδηγός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.