Ένα μικρό Fiat Panda με έναν μεθυσμένο οδηγό ήταν οι αιτίες της αναστάτωσης που επικράτησε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας. Ένα μικρό αυτοκίνητο κι ένας πολίτης κατάφεραν να «σπάσουν», χωρίς δυσκολία, τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή και να φτάσουν έως τη… πόρτα του Κοινοβουλίου.

Η εικόνα για το μέχρι που έφτασε το αυτοκίνητο, που ξεκίνησε την «τρελή» του πορεία από την Αττική οδό σχεδόν στο ύψος της Κηφισίας, είναι χαρακτηριστική των όσων έγιναν τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες  

Ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στο newsit.gr τόνισε πως το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή, υπενθυμίζοντας και το γεγονός πως ο παγιδευμένος φάκελος που έφτασε τελικά στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου και τον τραυμάτισε, είχε περάσει από το Κοινοβούλιο.

«Γιατί δεν σηκώθηκε ο πτυσσόμενος φράκτης; Αν είχε εκρηκτικά (σ.σ. το αυτοκίνητο) θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να επανεξεταστούν τα μέτρα στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι δήλωσε 

Δεν έβλεπε μπροστά του ο οδηγός!

Η “τρελή” πορεία του άνδρα που εισέβαλε στη Βουλή ξεκίνησε από την Αττική Οδό. Ο 59χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και φαίνεται ότι από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να οδηγήσει.  Έτσι αποφάσισε να σταματήσει στην άκρη της Αττικής Οδού για να συνέλθει. Οι αρμόδιοι είδαν από τις κάμερες τον οδηγό στην άκρη του δρόμου και ενημέρωσαν την τροχαία.
Θα μπορούσε να είναι ένα απλό περιστατικό με έναν μεθυσμένο οδηγό, ωστόσο η υπόθεση μετατράπηκε σε… θρίλερ.

Όταν ο 59χρονος είδε δυο περιπολικά να τον πλησιάζουν αντί να ζητήσει βοήθεια εξηγώντας ότι έκανε το λάθος να πιει υπερβολικά, μάλλον πανικοβλήθηκε σκεπτόμενος τις επιπτώσεις και έτσι πήρε μέσα στη… θολούρα του την απόφαση να διαφύγει…

Κάπως έτσι έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου και ξεκίνησε την ανεξέλεγκτη, όπως αποδείχθηκε πορεία, μέσω της λεωφόρου Κηφισίας προς το κέντρο.

Στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη, λόγω της κατάστασή του έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στα κολωνάκια που υπάρχουν στο σημείο. Συνέχισε ωστόσο και “κατάφερε” να περάσει στο προαύλιο της Βουλής φτάνοντας μέχρι το σημείο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη όπου τελικά το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε.

Από ένα θαύμα (και για τον ίδιο) ο 59χρονος κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων χιλιομέτρων καταδιωκόμενος από περιπολικά χωρίς να προκαλέσει τροχαίο. Εισβάλλοντας στη Βουλή βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι ωστόσο γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν ήταν επικίνδυνος…

Εκεί που… τρόμαξαν οι αστυνομικοί ήταν όταν είδαν την ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει…

Κατά τα άλλα, ο 59χρονος δεν έχει καν ποινικό παρελθόν.

Ο 59χρονος είχε υποστεί κάποια τραύματα στο πρόσωπο και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και παραμένει φρουρούμενος.

 

 

 

 

newsit.gr

Loading