Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το θαμμένο οπλοστάσιο του Πετρακάκου! To φοβερό κόλπο με τα αποτυπώματα(PHOTO)
58217fa08550fb87958b319c2c796050

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες όπλων και άλλων αντικειμένων που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας – γιάφκας του Γιώργου Πετρακάκου στο Μώλο Φθιώτιδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στον κήπο της αγροικίας βρέθηκαν έξι καλάσνικοφ, δύο ούζι, ένα ρουκετοβόλο RPG, 7 γεμιστήρες, δύο σιγαστήρες, ζελατοδυναμίτιδα, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και φυσίγγια. Ήταν προσεκτικά τοποθετημένα μέσα σε νάιλον συσκευασίες και σακούλες τυλιγμένες με μονωτική ταινία έτσι ώστε να παραμείνουν λειτουργικά και να μη διαβρωθούν από την υγρασία.

Αστυνομικοί τα εντόπισαν θαμμένα στο σημείο του κήπου όπου ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του είχαν σταθμεύσει τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα Toyota Yaris κι ένα Jeep. Τα δύο αυτοκίνητα είχαν πλαστές πινακίδες. Πλέον η αντριτρομοκρατική ρίχνει το βάρος στα 3 στικάκια που βρέθηκαν στη γιάφκα, τα οποία προσπαθεί να ξεκλειδώσει.

Σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, τα όπλα που βρέθηκαν τη Δευτέρα είναι “καθαρά”και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή άλλες επιθέσεις.

 

 

Απο τους τρεις συνεργούς του Πετρακάκου, ο ένας κρίθηκε προφυλακιστέος και οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα ανά δεκαπενθήμερο.

 

 

Ανάμεσα στα ευρήματα, ήταν και ομοιώματα χεριών από σιλικόνη, τα οποία ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του φορούσαν για να μην αφήνουν αποτυπώματα και DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο Πετρακάκος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές πράξεις, αποδεχόμενος ότι τα όπλα που βρέθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του ανήκουν. Όπως φέρεται να ισχυρίζεται: “Τα όπλα ήταν δικά μου και ήταν αχρησιμοποίητα. Ήταν προφυλαγμένα, μέσα σε κλειδωμένη ντουλάπα, για να μην έχουν πρόσβαση η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν έχω καμία σχέση με τρομοκρατικές πράξεις”.

Ενώπιον του ανακριτή, η 36χρονη σύντροφος του αρνήθηκε κάθε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση: “Η ζωή που ζούσαμε ήταν απολύτως φυσιολογική. Εγώ ασχολιόμουν μόνο με την ανατροφή των δύο παιδιών μου. Τα όπλα δεν τα είχα δει, ήταν κρυμμένα. Είχα μάθει ότι ο σύντροφός μου είχε ποινική εμπλοκή όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μας παιδί”.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Σπ. Φυτράκης συνήγορος της 36χρονης γυναίκας και μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, έκανε λόγο για “λανθασμένη απόφαση” επαναλαμβάνοντας πως “από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή της”. Και η δεύτερη ωστόσο, συνήγορος της κατηγορουμένης, Άννυ Παπαρούσσου, ανέφερε πως η εντολέας της δεν έχει σχέση με αυτά που της αποδίδονται και πως θα μπορούσε να της έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός αντί για προσωρινή κράτηση. “Είναι μητέρα δυο παιδιών, δύο και τεσσάρων ετών, τα οποία πλέον μένουν στην τύχη τους”, τόνισε.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ASTYNOMIA.GR