Φρίκη: Γυμναστής παρενοχλούσε σεξουαλικά 11χρονη στην Κομοτηνή!
Σε 5 χρόνια φυλάκισης για το αδίκημα της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια ως γυμναστής» καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θράκης πρώην Δημοτικό Υπάλληλο, την Τρίτη 10 Μαΐου στην Κομοτηνή.

Γυμναστής κατηγορείται πως παρενόχλησε σεξουαλικά 11χρονη στη Κομοτηνή. Την καταγγελία είχαν κάνει το Νοέμβριο του 2011 οι γονείς του 11χρονου κοριτσιού, καταγγέλοντας ότι ως γυμναστής σε σύλλογο της Κομοτηνής ο άνδρας είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη της πόλης τον Νοέμβριο του 2011, όταν και ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία των γονέων μιας 11χρονης αθλήτριας στον σύλλογο όπου αυτός ήταν γυμναστής, ότι είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις.

Στην πρωτόδικη απόφαση ο κατηγορούμενος είχε κηρυχθεί ένοχος, με το δικαστήριο να δέχεται την συνδρομή του ελαττωμένου καταλογισμού, λόγω του ότι πάσχει από βαριάς μορφής επιληψία η οποία εκδηλώθηκε στην παιδική του ηλικία και του έχει δημιουργήσει προβλήματα μέχρι και σήμερα, και του προτέρου εντίμου βίου με αποτέλεσμα να τον καταδικάσει πρωτόδικα σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Οι μαρτυρίες για το συμβάν

Στη διαδικασία της Τρίτης εκτέθηκαν ξανά οι μαρτυρίες για το τι συνέβη στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου μεταξύ γυμναστή και αθλήτριας.

Αρχικά κατέθεσαν οι γονείς και η γιαγιά της μικρής, που μίλησαν για τα όσα συνέβησαν, δηλαδή ότι ο γυμναστής της ζήτησε να πάνε στα αποδυτήρια, όπου έβγαλε την μπλούζα του για να τον τρίψει στην πλάτη και στη συνέχεια αυτός της θώπευσε μέσα από τα ρούχα το στήθος, τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα, ενώ στη συνέχεια κατέβασε το δικό του παντελόνι και της ζήτησε να ακουμπήσει και τα δικά του γεννητικά όργανα.

Στη συνέχεια κατέθεσε και ο αδερφός της μικρής, που περιέγραψε πως μπήκε στα αποδυτήρια, και είδε τον κατηγορούμενο μαζί με την αδερφή του την ώρα που είχε αυτός κατεβάσει το παντελόνι του.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε η αρχική κατάθεση της 11χρονης, η οποία είχε δοθεί παρουσία ψυχολόγου, στην οποία η ίδια ανέφερε όσα είχαν δηλώσει οι γονείς της προηγουμένως.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες η υπεράσπιση

Για την υπεράσπιση κατέθεσε ο αδερφός του κατηγορουμένου, ο οποίος εργάζεται στην Κρήτη, τονίζοντας ότι ο αδερφός του πάσχει από 9 ετών από έντονης μορφής επιληψία, η οποία πέρα από τις κρίσεις του δημιούργησε προβλήματα σε όλη του τη ζωή, καθιστώντας τον μάλιστα μη ικανό να ολοκληρώσει το Γυμνάσιο αλλά και να ζήσει μια κανονική ζωή στη συνέχεια.

Απέδωσε δε το όλο συμβάν σε παρεξήγηση, μιας και ο αδερφός του έχει πρόβλημα κάποιες φορές να αντιληφθεί μια κατάσταση, σημειώνοντας δε ότι προσπαθούσε να δείξει ότι είναι ενεργό μέρος της κοινωνίας παρά την πάθησή του, ενώ περιέγραψε τη μεγάλη επίπτωση που είχε το όλο θέμα στη ζωή του, μιας και έχασε τη δουλειά του ενώ δέχτηκε επίθεση και ξυλοδαρμό από κάποιους λόγω αυτής της κατηγορίας.

Η υπεράσπιση κάλεσε και ειδικό ιατρό για να καταθέσει ότι το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο κατηγορούμενος του αποδίδει μειωμένο καταλογισμό, κάτι που είχε αποδεχτεί το πρωτόδικο δικαστήριο και βρίσκεται και στην ιατρική πραγματογνωμοσύνη που αναγνώστηκε στο Εφετείο, σημειώνοντας πως θα ήταν καταστροφικός ο εγκλεισμός του σε σωφρονιστικό ίδρυμα, τη στιγμή μάλιστα που παίρνει εφτά τουλάχιστον διαφορετικά φάρμακα για την κατάστασή του.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος τόνισε στην κατάθεσή του ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να γίνουν αυτά για τα οποία τον κατηγορεί η παθούσα ή να προσβάλλει την οικογένειά της, σημειώνοντας πως ακόμα και το τρίψιμο της δικής του πλάτης έγινε πάνω από την μπλούζα, και δήλωσε πως δεν διέπραξε καμιά από τις πράξεις που του καταλογίζουν.

Την ενοχή ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του κατηγορουμένου κατά το κατηγορητήριο ζήτησε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας πως αυτός, αφού ζήτησε από την ανήλικη να τον ακολουθήσει στα αποδυτήρια για να τον τρίψει, προέβη σε συγκεκριμένες πράξεις που δείχνουν την ενοχή του.

Επισήμανε δε πως ένα παιδί 11 χρονών δεν μπορεί να αφηγηθεί αυτά τα περιστατικά με τέτοιο λεπτομερή τρόπο, πόσο μάλλον όταν ο αδερφός της είδε ο ίδιος την τελευταία σκηνή, ενώ και η έκθεση του ψυχολόγου που ήταν παρών δηλώνει πως δεν μπορεί να τα έβγαλε από το μυαλό της. Τόνισε δε ότι ο κατηγορούμενος έχει μειωμένο καταλογισμό, αλλά μπορούσε να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της υπεράσπισης ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται για ασελγή πράξη, αλλά ασελγείς χειρονομίες, που επισύρουν χαμηλότερη ποινή. Σημείωσε δε ότι ο κατηγορούμενος ατύχησε στη ζωή του, έχοντας αυτή την ασθένεια που τον περιόρισε, ενώ μετά τη δίωξη απολύθηκε από την υπηρεσία του, δέχτηκε ξυλοδαρμό και απαξιώθηκε από την κοινωνία.

Την ίδια ώρα αμφισβήτησε αν η κατάθεση της παθούσας ήταν αυτό που πραγματικά συνέβη, τόνισε δε προς το δικαστήριο και τους ενόρκους ότι ακόμα και αν πιστέψουν πως όλα έγιναν έτσι, να αναρωτηθούν αν είχε την αντίληψη για να το κάνει, αλλά και αν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη θέση του σαν γυμναστής.


 
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Τελικά το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, όπως και πρωτόδικα, αναγνωρίζοντας τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και του πρότερου έντιμου βίου, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη κατά 5 ευρώ ημερησίως και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 2 χρόνια.