Γ.Επταμηνιτάκης:”Παράνομη και παράτυπη η σχολική επιτροπή του Δ.Φαιστού”
Πριν από λίγο λάβαμε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μοιρών Κο Επταμηνιτάκη την παρακάτω επιστολή με θέμα τη  « Σύνθεση Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαιστού»gimnasiomoiron

 

Κε Ξηρουδάκη Ιωάννη

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την συμμετοχή μου ως αναπληρωματικό μέλος. στην νέα επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Φαιστού,

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, σας είχα εκφράσει την επιθυμία μου να συμμετέχω ως τακτικό μέλος στην επιτροπή. Άλλωστε εκ του νόμου και του κανονισμού λειτουργίας της επιτροπής, προβλέπεται η συμμετοχή των δύο αρχαιότερων Δ/ντών σχολείων Δ/θμιας Εκπαίδευσης ως τακτικών μελών. Σήμερα τελώ δεύτερος αρχαιότερος διευθυντής στο Δ.Φαιστού, μετά τον κο Μανασάκη Δευκαλίωνα, Δ/ντή ΓΕΛ Μοιρών.

Η απάντησή σας στο νόμιμο, δίκαιο και αυτονόητο αίτημά μου, ήταν ότι θα τοποθετηθώ ως αναπληρωματικό μέλος επειδή θα τοποθετήσετε ως τακτικά μέλη τους αρχαιότερους Δ/ντές από τα 3 δημοτικά διαμερίσματα του Δ. Φαιστού. Τότε σας ζήτησα να μην συμμετέχω στην επιτροπή μιας και η σύνθεσή της εκ του νόμου και του κανονισμού λειτουργίας της θα ήταν παράνομη και παράτυπη.

Τελικά τα 3 δημοτικά διαμερίσματα (Ζαρού, Μοιρών, Τυμπακίου) έγιναν ως εξής: Μοιρών, Τυμπακίου και Πόμπιας!! Αφού τοποθετήσατε ως τακτικό μέλος την προϊσταμένη σας και Δ/ντρια του Γυμνασίου Πόμπιας και όχι Δντή από το δημοτικό διαμέρισμα Ζαρού.

Ζητώ να με απαλλάξετε από την συμμετοχή μου ως αναπληρωματικό μέλος της παράνομης και παράτυπης επιτροπής της οποίας είστε πρόεδρος.

Δηλώνω δε ότι με την παρούσα επιστολή μου δεν επιρρίπτω καμιά μομφή ή ευθύνη στα άλλα μέλη της επιτροπής, στους συναδέλφους Δ/ντές, τους οποίους τιμώ και σέβομαι και με τους οποίους από μακρόν διατηρώ σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Επιφυλάσσομαι δε κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Με τιμή Επταμηνιτάκης Γεώργιος Δ/ντής Γυμνασίου Μοιρών