«Γδύσου και δούλεψε»… πρόσταξε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας -Το έκαναν όλοι πράξη και έγιναν viral [εικόνες]
upalilos

Μία νέα «μόδα» έχει δημιουργηθεί στη Λευκορωσία, αφότου ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο παρότρυνε τους πολίτες σε ομιλία του να «βγάλουν τα ρούχα τους και να δουλέψουν τόσο μέχρι να ιδρώσουν».  Και παρότι η φράση είχε μεταφορική έννοια, μερικοί Λευκορώσοι αποφάσισαν να το κάνουν πράξη. Συγκεκριμένα, ο Λουκασένκο μίλησε για την ανεργία, η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

naked2_5

Έτσι, η λύση που έδωσε ο Πρόεδρος ήταν οι πολίτες να δουλέψουν σκληρότερα, χρησιμοποιώντας την περίφημη αυτή μεταφορική φράση.  Οι Λευκορώσοι έλαβαν γρήγορα δράση και μέσα σε λίγες μέρες, φωτογραφίες με το hashtag #getnakedandwork (δηλαδή γδύσου και δούλεψε) άρχισαν να κάνουν το γύρω του διαδικτύου .

naked1_1

Στις φωτογραφίες άνδρες και γυναίκες φαίνονται να έχουν βγάλει τις μπλούζες τους,  να βρίσκονται πίσω από το γραφείο τους και να κάνουν πως δουλεύουν… γυμνοί.

naked3_4

Οι φωτογραφίες έγιναν τόσο δημοφιλείς στα social media, καθώς τις είδαν και γειτονικές χώρες της Λευκορωσίας, όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία και τα Βαλτικά κράτη. Ίσως, λοιπόν, να δούμε αυτό το trend να γίνεται ευρωπαϊκή μόδα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

naked3_5

naked4_3

 

Πηγή : http://www.iefimerida.gr/