ΓΕΑ: Νεκρός και ο σμηναγός Ε. Τσιτλακίδης από την πτώση του Phantom F-4
ΓΕΑ: Νεκρός και ο σμηναγός Ε. Τσιτλακίδης από την πτώση του Phantom F-4

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με τη επίσημη ανακοίνωση, η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίστηκαν σήμερα, με τις Αρχές να ψάχνουν σε βάθος 1.000 και πλέον μέτρων στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας με ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος.

Εναέρια και πλωτά μέσα “χτένισαν” τον Κυπαρισσιακό Κόλπο 8 ναυτικά μίλια στ’ ανοιχτά του Κατάκολου όπου επικρατούσαν σήμερα καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Στις επιχειρήσεις έρευνας συμμετείχαν επίσης δύτες, καθώς και υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους.

Στο σημείο της συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1.000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Νωρίτερα, την οικογένεια του άτυχου σμηναγού επισκέφθηκε στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.