Γεράσιμος Χουλιάρας ίσως να χρειαστεί οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα Βορίζια λόγω του γεωλογικού φαινομένου
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας πήρε στα χέρια του στοιχεία του ΙΓΜΕ από την επιτροπή κατοίκων των Βοριζίων που ανησυχούν για τον τόπο τους και δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις του ΙΓΜΕ.
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έμεινε άφωνος…θεωρεί ότι κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χρειαστεί οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν το χωριό του και να μετακομίσουν σε άλλο μέρος .
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στείλει άμεσα κλιμάκιο στα Βορίζα, προκειμένου να μελετήσουν το φαινόμενο.

Τώρα ποιός είναι ο κύριος Ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

xouliaras

Πάμπλουτο βιογραφικό
Ανατρέχοντας στις διάφορες σελίδες αυτής της ηλεκτρονικής διεύθυνσης, πληροφορηθήκαμε για την επιστημονική του κατάρτιση και την ερευνητική του ενασχόληση. Συγκεκριμένα οι τίτλοι των σπουδών του είναι: Πτυχίο Γεωφυσικής (B.Sc), του Πανεπιστημίου Western Ontario, του Καναδά (1980), τιμητικό Δίπλωμα Γεωφυσικής (Diploma of Honours Standing in Geophysics, H.B.Sc) του Πανεπιστημίου Western Ontario, Καναδάς (1981) και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Σεισμολογία (Ph.D), του Πανεπιστημίου Uppsala, Σουηδία (1999).

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του, (προφίλ), αναγράφεται όπως προαναφέρουμε ότι έχει σπουδάσει στο Σουηδικό Πανεπιστήμιο της Ουψάλα και αποφοίτησε με Διδακτορικό ως Γεωφυσικός-σεισμολόγος, αποκτώντας παράλληλα τον τίτλο του ερευνητή (Associate Researcher) και τώρα εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Είναι πολύ καλός γνώστης -και ευνόητο είναι- των Αγγλικών και Σουηδικών.

Παράλληλα με τις επιστημονικές του δραστηριότητες στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, συμμετέχει στον Σύλλογο Εργαζομένων και στο Σύλλογο Ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.), όπου και διατέλεσε εκπρόσωπος εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Α.Α. την περίοδο 2002-2004. Από τον Μάρτιο του 2007 είναι γραμματέας της Έδρας Φυσικών Καταστροφών της UNESCO του Ε.Α.Α.

Διεθνείς συνεργασίες

Στις Διεθνείς συνεργασίες του και στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που αφορούν την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου, συνεργάζεται με τα ερευνητικά κέντρα: C.S.B. (Πεκίνου), G.F.Z. (Πότσδαμ), WAPMERR (Γενεύης), E.T.H (Ζυρίχης), I.P.G.P. (Παρίσι), UPPSALA (Σουηδίας). Επίσης διατηρεί επιστημονική συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές βάσεις σεισμολογικών δεδομένων: CSEM (Στρασβούργου), ORFEUS (Χάγης), GEOFON (Πότσδαμ). Στις επιστημονικές διακρίσεις του ξεχωρίζουν αυτές και είναι: Munchner Geophysicalische Mitteilungen. Διάκριση για επιστημονική συνεισφορά. 150 Years Electromagnetic Observatories, Munchen – Maisach – Furstenfeldbruck. Απρίλιος 1991. Επίσης από το Ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, (Γ.Γ.Ε.Τ.) έτυχε διάκρισης για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών τον Μάρτιο του 2001.
Κατά καιρούς και κατά την διάρκεια της θητείας του στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έχει προσκληθεί, ως προσκεκλημένος ομιλητής στις παρακάτω επιστημονικές ημερίδες, όπως: του Πανεπιστημίου στην Ουψάλα της Σουηδίας, του G.F.Z. της Πότσδαμ, στη Γερμανία, του Πολυτεχνείου Ζυρίχης (E.T.H.) στην Ελβετία και στο Σεισμολογικό Ινστιτούτο Κίνας (C.S.B.), Πεκίνο.
Από το 1997 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής ομάδας εργασίας σεισμολογικών σταθμών ORFEUS (Working Group 1-Station Sitting and Instrumentation) και από
το 2009 είναι επίσης μέλος της επιστημονικής ομάδας αξιολόγησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Φυσικών Καταστροφών και Πολιτικής Προστασίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης – Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης είναι μέλος Επιστημονικών Συλλόγων, όπως της Παγκοσμίου Οργάνωσης Σεισμολογίας και Φυσικής της Γης (IASPEI), της Αμερικάνικης Γεωφυσικής Ένωσης (AGU), της Ευρωπαϊκής Γεωφυσικής Ένωσης (EGU) και της Ευρωπαϊκής Σεισμολογικής Επιτροπής (ESC). Κατά την διάρκεια της ενασχόλησής του με τα θέματα της επιστήμης του, έχει διατελέσει κριτής επιστημονικών εργασιών στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως: Tectonophysics, Natural Hazards, Journal of Geophysical Research και Natural Hazards and Earth System Science.

 

 

 

 

Ζεστό νερό τρέχει από έξι σημεία όπως μας είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης από τα Βορίζια κ. Διονύσης Φραγκιαδάκης, τονίζοντας ότι χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε άμεσα να έρθουν γεωλόγοι και να ελέγξουν το φαινόμενο.
«Μίλησα με δικό μου γεωλόγο και μου είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψουμε το χωριό. Ο κόσμος ανησυχεί πολύ» μας είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκιαδάκης.
Επίσης ο πρόεδρος των Βοριζίων κ. Αρχοντάκης είπε στην Πρωινή Πτήση ότι για το πρόβλημα θα υπάρξει συνάντηση σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Βορίζια με το Δήμαρχο Φαιστού και κατοίκους.
Ακούστε τι είπαν οι εκπρόσωποι των Βοριζίων στην εκπομπή Πρωινή Πτήση:

Ακούστε  Φραγκιαδάκης.

Πρόεδρος Αρχοντάκης

 

 

voriza7 voriza6 voriza5 voriza4 voriza3 voriza1 voriza voriza8

1225
This entry was posted in Κρήτη. Bookmark the permalink. Edit
Διαβάστε Επίσης:
Αφήστε το σχόλιο σας: