Γιατρός έσωσε παιδί με κρίση άσθματος κατά τη διάρκεια πτήσης (βίντεο)
guru-700x336

Αν πετάτε χιλιάδες πόδια ψηλά με το αεροπλάνο και δείτε ένα παιδάκια να έχει κρίση άσθματος χωρίς φαρμακευτική αγωγή, τι θα κάνατε; Φτιάξτε έναν αυτοσχέδιο νεφελοποιητή

Αυτό το δίλημμα αντιμετώπισε ο γιατρός ρομποτικής χειρουργικής Khurshid Guru, όταν βρισκόταν στο αεροπλάνο από την Ισπανία με προορισμό τις ΗΠΑ. Ο γιατρός είχε παρακολουθήσει ένα ιατρικό συνέδριο στην Ισπανία και πήρε την υπερατλαντική πτήση για το σπίτι του, όταν έγινε το συμβάν. Είχαν περάσει 4 ώρες από τις 7 της πτήσης, όταν άκουσε πως ένα μικρό παιδάκι υπέφερε από κρίση άσθματος και δεν είχε φαρμακευτική αγωγή. Οι γονείς του από λάθος έβαλαν το φάρμακο στις αποσκευές τους. Παρόλο που ο Guru δεν ασχολείται με νεαρούς ασθενείς, δεν δίστασε να προσφέρει τη βοήθειά του.
Ο γιατρός Khurshid Guru είναι Διευθυντής Ρομποτικής Χειρουργικής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park της Νέας Υόρκης.

Το αεροπλάνο είχε αναπνευστήρα άσθματος μόνο για ενήλικες και ο γιατρός αναγκάστηκε να δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο νεφελοποιητή με μια φιάλη οξυγόνου, ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα ποτηράκι και μονωτική ταινία. Ο Guru ένωσε τον αναπνευστήρα και τη φιάλη οξυγόνου στο πλαστικό μπουκάλι, ώστε το παιδί να μπορεί να αναπνέει και από τα δύο ταυτόχρονα. Σε λιγότερο από μια ώρα το παιδί έδειξε σημάδια βελτίωσης.

Δείτε  τη συσκευή που έφτιαξε ο γιατρός:

 

 

Πηγή: DOCMED