Γονείς δημοσιοποιούν φωτογραφία του παιδιού τους τη στιγμή ξεψυχάει από μηνιγγίτιδα (εικόνες)
121346-271742

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορεί να σοκάρει, αλλά θέλησαν να δείξουν την ανάγκη εμβολιασμού όλων των παιδιών και το πέτυχαν

Ένα ζευγάρι γονέων από τη Βρετανία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών του παιδιού τους λίγο πριν ξεψυχήσει χτυπημένο από τη μηνιγγίτιδα. Στόχος των γονιών είναι να συγκεντρώσουν διαδικτυακά όσες περισσότερες υπογραφές μπορούν για να πιέσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παρέχει εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε όλα τα παιδιά. Η Κλερ Τίμινς ελπίζει ότι οι εικόνες και η ιστορία του παιδιού της θα ευαισθητοποιήσουν κι άλλους γονείς, ελπίζει να τους κινητοποιήσει να προσέχουν για εκείνα τα συμπτώματα που η ίδια δεν είδε.

Ο μόλις επτά ετών Μέισον Τίμινς πέθανε μέσα σε 24 ώρες. Ήταν το 2013 όταν ο Μέισον είπε στη μητέρα του ότι δεν αισθανόταν καλά. Μια μέρα μετά, έχασε τη μάχη με τη μηνιγγίτιδα. Ο μικρός δεν είχε το κόκκινο εξάνθημα που συνήθως συνδέεται με τη μηνιγγίτιδα. Είχε κάνει το εμβόλιο κατά της ιογενούς μηνιγγίτιδας, αλλά προσβλήθηκε βακτηριδιακή μορφή της νόσου.

image

«Μια Δευτέρα πρωί τον άκουσα να βήχει και μετά δεν αισθανόταν καλά», είπε η κ. Τίμινς στην Telegraph. Ο μικρός ανέβασε πυρετό και η μητέρα του έτρεξε στον γιατρό, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας. «Αρρώστησε στις 6.30 το πρωί και μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν κλινικά νεκρός», προσθέτει η κ. Τίμινς. «Είναι σοκαριστικό αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο να ακούσει», εξηγεί η Κλερ Τίμινς.

image

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το διαδικτυακό αίτημα προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά το θάνατο της δίχρονης Φέι Μπαρντέτ από την ίδια αρρώστια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η μητέρα της Φέι επίσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της κόρης λόγο πριν εκπνεύσει.

www.athensvoice.gr