• 28 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Το λέιζερ τύφλωσε για πάντα 9χρονο παιδί

Vinkmag ad

leizer

Ο Βόλος παρακολουθεί το οικογενειακό δράμα που ξεκίνησε από ένα κατά τα άλλα παιχνίδι με στυλό λέιζερ. Το παιδί έχασε για πάντα την όρασή του…

Πέρασαν δυόμιση χρόνια από τότε που ο 9χρονος Βολιώτης τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα στο αριστερό του μάτι από στυλό λέιζερ και έχασε την όρασή του. Ο μικρούλης προσαρμόστηκε με τις όποιες δυσκολίες στην καθημερινότητά του. Η οικογένεια προσπαθεί να αφήσει πίσω της το πρόβλημα, αν και πρόσφατα οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη.

Όμως, άλλο ένα παιδάκι, έπεσε θύμα της εγκληματικής αδιαφορίας των υπευθύνων, αυτή τη φορά στη Λάρισα και δεν μπορεί παρά να προκαλεί διάχυτη αγανάκτηση και δικαιολογημένη οργή. Ο πατέρας του 9χρονου Βολιώτη, που τυφλώθηκε, λύνει σήμερα τη σιωπή του.

«Είναι δυνατόν να μην υπάρχει έλεγχος;»

«Είναι δυνατόν παιχνίδια με λέιζερ από την Κίνα και τρίτες χώρες να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην αγορά ενώ προκαλούν τόσο σοβαρά προβλήματα σε αθώες ψυχές που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα φτερά τους για να πετάξουν; Είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένας έλεγχος;» διερωτάται.

Εδώ και τόσο καιρό η οικογένεια δεν αναζήτησε ευθύνες. Είχε μικρή σημασία για την ίδια αν το επικίνδυνο παιχνίδι ήταν κάπου φίλου του 9χρονου ή βρέθηκε τυχαία στα χέρια μίας παρέας ανηλίκων που ήταν ανυποψίαστη για τους κινδύνους που υπήρχαν. Το αποτύπωμα από το λέιζερ που αφαίρεσε την όραση από τον μικρούλη φαίνεται ότι ήταν πράσινο, ήταν δηλαδή, σύμφωνα με τους γιατρούς, μεγάλης ισχύος, όμως η οικογένεια δεν είχε αγοράσει ποτέ τέτοιο παιχνίδι. Τα εν λόγω φονικά στυλό λέιζερ κυκλοφορούν παντού στην αγορά, σε καταστήματα, σε υπαίθριους πάγκους, ανταλλάσουν χέρια σε προαύλια σχολείων.

«Δεν ήταν κακοτυχία αυτό που συνέβη στο παιδί»

«Πρέπει όμως, οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση στα σχολεία των παιδιών για τους κινδύνους που υπάρχουν. Να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια που είδε την καθημερινότητά της να αλλάζει από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν ήταν μία κακοτυχία που συνέβη στο παιδί. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που απειλεί καθημερινά αθώες ευαίσθητές ψυχές, που είναι ανυπεράσπιστες για να προστατέψουν τους εαυτούς τους», επισημαίνει ο ίδιος στην εφημεριδα Ταχυδρόμος του Βόλου.

Εξάλλου, η γιατρός της οικογένειας Σοφία Ανδρουδή, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά ανάλογα περιστατικά στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Πρόσφατα η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας ζήτησε να απαγορευτεί το εν λόγω «παιχνίδι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο διευθυντής παιδιατρικής κλινικής στο Λος Άντζελες, Τόμας Λι δήλωσε στο CNN ότι «αυτά τα λέιζερ είναι τόσο ισχυρά ώστε να μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Είναι σαν ένας μεγεθυντικός φακός που καίει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενός χαρτιού».

Πηγή: newsit.gr

Loading

  Read Previous

  Ο μικρός Σάββας από το μάχεται για την ζωή του – Πώς να στηρίξουμε το 9χρονο αγόρι

  Read Next

  Το γνωρίζετε; Δείτε γιατί πονάνε τα κοκάλα και οι αρθρώσεις σας όταν βρέχει η έχει υγρασία;

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular