• 15 Μαρτίου, 2025

Breaking News :

O επικίνδυνος… στύλος της Πίζας στο Ηράκλειο (Φωτο)

Τρόμος για ιερέα στην Εθνική Οδό όταν λαμπάδιασε το αυτοκίνητό του εν κινήσει (Βίντεο)

Νέα «καραβιά» με μετανάστες εντοπίστηκε κοντά στους Καλούς Λιμένες

Aνατροπή οχήματος κοντά στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Τραγικό: Αν ο Γιόχαν είχε αντέξει ένα ακόμα τέταρτο θα είχε σωθεί

Ισχυρός σεισμός νότια της Κρήτης

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο Δημοπρατήριο του Α.Σ. Τυμπακίου, σήμερα 14 Μαρτίου

Kρήτη: Στον Άγιο Νικόλαο θα έρθει για προετοιμασία ο χρυσός ολυμπιονίκης μας Μίλτος Τεντόγλου

Χανιά: Σηκώνεται ελικόπτερο για τη μεταφορά της σορού του 21χρονου Γιόχαν – Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο που βρέθηκε (Φωτο)

Σε… κλοιό ειδικών δυνάμεων το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Εκρηκτικά, πυροβολισμοί και όμηροι στη μεγάλη άσκηση (Φωτο)

O επικίνδυνος… στύλος της Πίζας στο Ηράκλειο (Φωτο)

Τρόμος για ιερέα στην Εθνική Οδό όταν λαμπάδιασε το αυτοκίνητό του εν κινήσει (Βίντεο)

Vinkmag ad

H Φινλανδία ζητά από ΕΕ πλοίο για τις διαρροές υδρογονανθράκων στη Βαλτική

Vinkmag ad

[ad_1]

Το Ελσίνκι ζητεί ένα ευρωπαϊκό πλοίο απορρύπανσης, φοβούμενο ρωσική πετρελαιοκηλίδα

Οι φινλανδικές αρχές ζήτησαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσουν ένα πλοίο για να αντιμετωπίσουν τις διαρροές υδρογονανθράκων στη Βαλτική Θάλασσα, φοβούμενες ότι οι διαρροές προέρχονται από ρωσικά πετρελαιοφόρα.

Η χώρα αυτή της βόρειας Ευρώπης υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος πετρελαιοκηλίδων έχει αυξηθεί σε αυτά τα ύδατα “καθώς οι διεθνείς κυρώσεις υποχρέωσαν τη Ρωσία να μεταφέρει το πετρέλαιό της με παλαιότερα πλοία και με μικρότερη ασφαλιστική κάλυψη”.

Αυτά τα μεταχειρισμένα τάνκερ, ενίοτε θολής ιδιοκτησίας ή χωρίς ασφαλιστική κάλυψη επιτρέπουν στη Μόσχα να συνεχίσει να εξάγει μαζικά το πετρέλαιό της παρά τις δυτικές κυρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Φινλανδία ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) “να εκκινήσει μια διαδικασία υποβολής προσφορών για την απόκτηση ενός εφεδρικού πλοίου” σε περίπτωση που υπάρξουν πετρελαιοκηλίδες, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, της φινλανδικής υπηρεσίας μεταφορών και επικοινωνιών και των ακτοφυλάκων της χώρας.

Όλα τα πετρελαιοφόρα που αναχωρούν από τα ρωσικά λιμάνια του Πριμόρσκ, του Ουστ-Λουγκά, του Βισότσκ και της Αγίας Πετρούπολης ακολουθούν την ίδια διαδρομή μέσω του κόλπου της Φινλανδίας, που βρέχει επίσης την Εσθονία.

Σχεδόν 70 από αυτά τα τάνκερ “φαντάσματα” που μεταφέρουν τον καθένα περισσότερους από 100.000 τόνους αργού, διαπλέουν τον Κόλπο κάθε εβδομάδα μετά τη φόρτωση σε διάφορα ρωσικά λιμάνια εκ των οποίων αυτό της Αγίας Πετρούπολης.

Επί του παρόντος, μόνο ένα από τα 14 σκάφη απορρύπανσης του EMSA βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, στο νότιο τμήμα της.

Οι φινλανδικές αρχές θέλουν ένα επιπλέον πλοίο “κατάλληλο να ταξιδεύει μέσα στους πάγους και να είναι προσαρμοσμένο στις συνθήκες των βόρειων τμημάτων” της θάλασσας αυτής.

Ο χειμώνας εντείνει “τους κινδύνους” της ρύπανσης από τα τάνκερ που μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο, τα οποία δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα στις συνθήκες πάγου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]

Source link

Read Previous

Πάτρα: Κατέρρευσε προπονητής του Muay Thai

Read Next

Ημαθία: 35χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Popular