Η ΕΛ.ΑΣ. «Βλέπει» συγκεκριμένους υποκινητές για τη μηχανοκίνητη πορεία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα προς το Τυμπάκι
Σε διαρκή συναγερμό βρίσκεται η τοπική Αστυνομία, όχι όμως μόνο για τη μηχανοκίνητη πορεία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα προς το Τυμπάκι, αλλά κυρίως για τις πληροφορίες που λαμβάνουν στελέχη της ΕΛΑΣ και αφορούν σε μελλοντικούς σχεδιασμούς ακραίων στοιχείων που δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή της Μεσαράς.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν λίγα 24ωρα, σε συγκεντρώσεις που έγιναν σε σπίτια κατοίκων της Μεσαράς ακούστηκαν προτάσεις για «κάθαρση» που τρομάζουν τους υγιώς σκεπτόμενους κατοίκους που παραβρέθηκαν και εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στα όσα σκέφτονται να πράξουν κάποιοι μόλις ηρεμήσουν τα πράματα και η αστυνομία στρέψει αλλού το βλέμμα της.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κάποιοι εκ των πρωτεργατών πρότειναν μεθόδους όπως εκείνες που χρησιμοποιούσε κατά το πρόσφατο παρελθόν η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή με επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια αλλοδαπών και ξυλοδαρμό αυτών των ανθρώπων.

Στη συνάντηση που έγινε και έχει σχετική ενημέρωση το Creta24, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους τάχθηκαν υπέρ αυτών των δράσεων οργανωμένα και μεθοδικά, ενώ κάποιοι άλλοι αντέδρασαν λέγοντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία που ζουν.

Ως υποκινητές όλων αυτών των συναντήσεων που γίνονται υπό άκρα μυστικότητα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από στόμα σε στόμα, μπορεί να φαίνονται άτομα της περιοχής, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νήματα κινούνται από την Αθήνα.

Μάλιστα, είναι κοινό μυστικό σε κατοίκους της Μεσαράς ότι πρωτεύοντα ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει συγκεκριμένο άτομο που διαμένει στην Αθήνα, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Μεσαρά και οι συχνές επισκέψεις του το τελευταίο διάστημα εκεί, είναι για να συσπειρώσει ομοϊδεάτες του προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ουσιαστικά, πρόκειται για το φερέφωνο ατόμου που έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ και τη Δικαιοσύνη και το οποίο παρουσιάζει ως το «Μεσσία» που θα απαλλάξει τη Μεσαρά από τους αλλοδαπούς.

Η ΕΛ.ΑΣ πάντως φαίνεται να γνωρίζει καλά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και επανασχεδιάζει τους τρόπους που θα εφαρμόσει για να αποφευχθούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Σήμερα, ενόψει της πορείας, έχει ζητηθεί η δυναμική παρουσία Αστυνομικών, δικυκλιστών, ανδρών ειδικών ομάδων (ΤΑΕ, ΟΠΚΕ), στελέχη της Αστυνομίας ένστολα και με πολιτικά από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει η κινητοποίηση αλλά και για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

creta24.gr